Hotelurile şi restaurantele de pe litoral acuză probleme cu energia electrică

Asociaţia Litoral - Delta Dunării trage un nou semnal de alarmă faţă de debranşările "abuzive făcute de către S.C. Enel Energie SA asupra operatorilor economici de pe Litoralul Românesc în plin sezon estival 2012”, se arată într-un comunicat de presă.
"Este al treilea an consecutiv în care Litoralul Românesc se confruntă cu problemele de furnizare a energiei electrice - curentul se întrerupe periodic în staţiuni şi, implicit, în cadrul hotelurilor, restaurantelor, teraselor, etc. - împiedicând desfăşurarea activităţii acestora în condiţii normale”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin şi preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

litoralnoaptea

,,Menţionăm că în plus, în acest an, reprezentanţii S.C. Enel Energie SA, însoţiţi de echipe de jandarmi, au început o campanie de debranşare abuzivă a agenţilor economici, realizată în absenţa operatorilor privaţi, fără a avea o procedură stabilită, coerentă şi anunţată din timp, afectând astfel turismul de Litoral şi implicit turiştii sosiţi în vacanţă în această destinaţie. Este interesant să aflăm în ce măsură Jandarmeria are atribuţii de asistare a unei societăţi comerciale private, la comanda acesteia”, se mai arată în comunicat.
În acest sens, Asociaţia Litoral - Delta Dunării împreună cu autorităţile locale şi patronatele hoteliere de pe întreg Litoralul “solicită urgent S.C. Enel Energie SA sistarea acestor practici, modificarea imediată a procedurilor şi operaţiunilor de verificare a agenţilor economici, precum şi stabilirea unei întâlniri comune în care să punctăm măsuri pentru rezolvarea acestor situaţii”, se mai arată în comunicat.

becuri

Totodată, asociaţiile din turism şi autorităţile locale solicită S.C. Enel Energie SA să facă public planul de investiţii pentru perioada 2010 - 2012, pentru Litoralul Românesc, astfel încât, începând cu sezonul 2013, să nu mai apară astfel de probleme de disconfort, cauzate de întreruperea periodică a curentului electric.