Atra Doftana se implică în proiecte ale comunităţii locale

Proprietarii pensiunii Atra Doftana au anunţat că se vor implica în proiectele de promovare a zonei turistice Valea Doftanei, “o gură rai încă neexploatată, dar cu un potenţial uriaş”, afirmă aceştia. “Când am ales locaţia pentru această pensiune, ca factori determinanţi au cântărit frumuseţea zonei şi potenţialul turistic al Văii Doftane. Am crezut şi atunci, şi la fel avem şi acum convingerea, că Valea Doftanei este o gură de rai, încă neexploatată, cu un potenţial substanţial.”, a declarat Emil Munteanu, Managing Partner, Atra Doftana.

atra3

În tot ce am realizat până acum am căutat excelenţa: arhitectură, servicii, restaurant. Dorim, la acelaşi nivel, să ne implicăm în proiectele locale de promovare şi, în măsura în care autorităţile locale ne vor permite, vrem să contribuim activ la creşterea zonei. Sunt o serie de proiecte la care ne-am gandit şi care ar permite o mai bună vizibilitate a Văii Doftanei. Promovarea rezervaţiei de narcise sau a Parcului Natural Glodeasa, promovarea Sărbatorii Caşcavelei, un portal dedicat zonei, ar fi doar câteva din oportunităţile existente. Acţiuni sportive sau de ecologizare pot, de asemenea, să ajute pe viitor la creşterea zonei,” a adăugat Emil Munteanu.

Valea Doftanei are, în primul rând, avantajul unui acces rapid, fiind localizată la numai o oră şi jumătate de Bucureşti, constituind o alternativă la destinaţiile aglomerate de pe Valea Prahovei. Beneficiind de panorama lacului de acumulare Paltinu, atingând altitudini de aproape 1300 m în Pasul Predeluş, cu o rezervaţie de brad la Glodeasa, Valea Doftanei se încadrează în una din cele mai dorite tipuri destinaţii de vacanţă, respectiv în categoria locaţiilor montane însoţite de existenţa unei ape.

atra41În cifre, Valea Doftanei apare cu 17 unităţi de cazare omologate şi înregistrate, din care majoritatea cu 3 stele + şi preţuri extrem de atractive faţă de alte staţiuni montane mai mediatizate şi, implicit, mai aglomerate. Autorităţile estimează un potenţial de 400 de locuri de cazare în regim agroturistic în gospodăriile actuale.

Cei mai mulţi dintre potenţialii turişti asociază Valea Doftanei cu “închisoarea comunistă”. În fapt, Penitenciarul Doftana este o piesă de istorie, de pe vremea lui Carol I, şi - chiar dacă astăzi se cheamă Muzeul Penitenciar Doftana - situl este închis vizitării şi nu se află pe lista obiectivelor patrimoniului cultural al României, fapt care ar putea fi îndreptat printr-o reabilitare.

Sărbătoarea caşcavelei are loc tradiţional în luna septembrie şi până în prezent a avut caracter local restrâns. Caşcaveaua, realizată integral ecologic, este unul din produsele tradiţionale româneşti şi "marca" Văii Doftanei, un caş nefermentat, nici dulce, nici sărat, nici brânză, nici caşcaval, cu aromă de flori de câmp şi cătină.

În afară de peisajele superbe, drumul inedit prin defileul săpat în conglomerate dure, dă posibilităţile de petrecere activă a timpului liber (mountain-bike, pescuit sportiv etc); zona oferă în plus şi o serie de atracţii turistice, muzee interesante pentru iubitorii de istorie: Castelul Micul Trianon din Floreşti şi Castelul Iulia Haşdeu din Câmpina, muzeul memorial Nicolae Grigorescu sunt practic pe drum spre Valea Doftanei.
Despre Atra Doftana

Inaugurată şi premiată de Ordinul Arhitecţilor în 2011, Pensiunea Atra Doftana este localizată în satul Teşila din Valea Doftanei, judeţul Prahova, şi are la bază conceptul avangardist recunoscut la nivel mondial sub denumirea de „Design Hotel”, reunind facilităţile premium cu design-ul inovator şi cu grija pentru mediul înconjurător. Pensiunea oferă posibilităţi diverse de relaxare pentru familii şi, deopotrivă, facilităţi adecvate pentru turismul coporatist.


Cele mai citite articole

Prev Next