AHA validează programul de licenţă în management hotelier

AHA validează programul de licenţă în management hotelier
person Horeca
access_time_filled

American Hotel Academy, cu sediul în Timișu de Sus – Brașov, a anunțat că a încheiat procesul de validare al principalului său program, intitulat Bachelor of Arts (Hons) International Hotel Business Management. Programul este oferit în parteneriat cu Manchester Metropolitan University (MMU) din Marea Britanie și este primul program de acest gen din România, finalizându-se cu o diplomă de licență internațională, potrivit unui comunicat de presă emis de instituție.

aha7

„Încă de la înființarea academiei în 2007, American Hotel Academy s-a constituit ca o instituție cu un pronunțat caracter internațional, având engleza ca limbă de predare pentru majoritatea programelor sale. Această internaționalizare este scoasă în evidență de către curricula creată conform standardelor internaționale, de către corpul profesoral format din profesori universitari și practicieni, din țară și din străinătate (SUA, Marea Britanie, Elveția, Africa de Sud etc.), de materialele de curs americane, stagiile de practică internaționale și legăturile strânse stabilite cu industria ospitalității din întreaga lume”, se arată în comunicatul de presă. 

În acest moment American Hotel Academy marchează trecerea la un nivel superior al programelor sale academice. După aproape 3 ani, AHA a finalizat procesul de validare pentru principalul său program de studiu intitulat Bachelor of Arts (Hons) International Hotel Business Management, program oferit în parteneriat cu Manchester Metropolitan University (MMU). Acest proces de validare a însemnat implementarea unor standarde academice de calitate ale universității din Marea Britanie, îmbunătățirea bazei tehnico-materiale și crearea unei curricule ce răspunde rigorilor academice dar și nevoilor industriei globale a ospitalității. Programul, desfășurat în totalitate în cadrul campusului AHA din Brașov, este primul de acest fel din România.

aha8

Structura programului este unică în România, punându-se accentul atât pe pregătirea teoretică dar mai ales pe cea practică, studenții având posibilitatea să efectueze 18 luni de practică internațională plătită, în țări precum Statele Unite, Grecia, Cipru, Franța, Germania sau Dubai.

Prof. dr. Alexandru Ștefan, Vicepresident for Academics al AHA declară: „Odată cu finalizarea acestui proces de validare, putem spune că și România are acum o școală superioară de management hotelier care începe să semene cu renumitele școli de profil din Elveția și cu care vom putea concura umăr la umăr în următorii ani pe piața educațională globală„.

Prof. Colin Renfrew, Decanul Facultății Hollings din cadrul Manchester Metropolitan University a declarat cu această ocazie că: „Suntem încântați și mândri să fim parteneri ai American Hotel Academy în vederea derulării programului de licență Bachelor of Arts (Hons) International Hotel Business Management, la Brașov. Programul este primul de acest fel din România și va oferi o experiență deosebită și relevantă profesional atât studenților cât și corpului didactic ce va furniza curricula.”

Despre American Hotel Academy 
AHA, fondată la Brașov în anul 2007, se constituie ca un centru cu specific internațional de învățământ superior și vocațional pentru industria ospitalității. AHA îmbină curricula, standardele educaționale și certificările de la institute educaționale de profil și universități din Statele Unite, Marea Britanie sau Elveția, țări cu tradiție și experiență îndelungată în pregătirea profesională în turism.

Despre Manchester Metropolitan University (MMU)
MMU este una dintre cele mai mari și mai populare universități din Marea Britanie, cu un istoric de peste 180 de ani și cu un număr actual de peste 34.000 de studenți.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302