AHA validează programul de licenţă în management hotelier

American Hotel Academy, cu sediul în Timişu de Sus - Braşov, a anunţat că a încheiat procesul de validare al principalului său program, intitulat Bachelor of Arts (Hons) International Hotel Business Management. Programul este oferit în parteneriat cu Manchester Metropolitan University (MMU) din Marea Britanie şi este primul program de acest gen din România, finalizându-se cu o diplomă de licenţă internaţională, potrivit unui comunicat de presă emis de instituţie.

aha7

“Încă de la înfiinţarea academiei în 2007, American Hotel Academy s-a constituit ca o instituţie cu un pronunţat caracter internaţional, având engleza ca limbă de predare pentru majoritatea programelor sale. Această internaţionalizare este scoasă în evidenţă de către curricula creată conform standardelor internaţionale, de către corpul profesoral format din profesori universitari şi practicieni, din ţară şi din străinătate (SUA, Marea Britanie, Elveţia, Africa de Sud etc.), de materialele de curs americane, stagiile de practică internaţionale şi legăturile strânse stabilite cu industria ospitalităţii din întreaga lume”, se arată în comunicatul de presă. 

În acest moment American Hotel Academy marchează trecerea la un nivel superior al programelor sale academice. După aproape 3 ani, AHA a finalizat procesul de validare pentru principalul său program de studiu intitulat Bachelor of Arts (Hons) International Hotel Business Management, program oferit în parteneriat cu Manchester Metropolitan University (MMU). Acest proces de validare a însemnat implementarea unor standarde academice de calitate ale universităţii din Marea Britanie, îmbunătăţirea bazei tehnico-materiale şi crearea unei curricule ce răspunde rigorilor academice dar şi nevoilor industriei globale a ospitalităţii. Programul, desfăşurat în totalitate în cadrul campusului AHA din Braşov, este primul de acest fel din România.

aha8

Structura programului este unică în România, punându-se accentul atât pe pregătirea teoretică dar mai ales pe cea practică, studenţii având posibilitatea să efectueze 18 luni de practică internaţională plătită, în ţări precum Statele Unite, Grecia, Cipru, Franţa, Germania sau Dubai.

Prof. dr. Alexandru Ştefan, Vicepresident for Academics al AHA declară: “Odată cu finalizarea acestui proces de validare, putem spune că şi România are acum o şcoală superioară de management hotelier care începe să semene cu renumitele şcoli de profil din Elveţia şi cu care vom putea concura umăr la umăr în următorii ani pe piaţa educaţională globală”.

Prof. Colin Renfrew, Decanul Facultăţii Hollings din cadrul Manchester Metropolitan University a declarat cu această ocazie că: “Suntem încântaţi şi mândri să fim parteneri ai American Hotel Academy în vederea derulării programului de licenţă Bachelor of Arts (Hons) International Hotel Business Management, la Braşov. Programul este primul de acest fel din România şi va oferi o experienţă deosebită şi relevantă profesional atât studenţilor cât şi corpului didactic ce va furniza curricula.”

Despre American Hotel Academy 
AHA, fondată la Braşov în anul 2007, se constituie ca un centru cu specific internaţional de învăţământ superior şi vocaţional pentru industria ospitalităţii. AHA îmbină curricula, standardele educaţionale şi certificările de la institute educaţionale de profil şi universităţi din Statele Unite, Marea Britanie sau Elveţia, ţări cu tradiţie şi experienţă îndelungată în pregătirea profesională în turism.

Despre Manchester Metropolitan University (MMU)
MMU este una dintre cele mai mari şi mai populare universităţi din Marea Britanie, cu un istoric de peste 180 de ani şi cu un număr actual de peste 34.000 de studenţi.