ATRA Doftana, la 1 an de la inaugurare

atra3La numai un an de la deschiderea oficială, peste 5.000 de oaspeţi au trecut pragul pensiunii ATRA Doftana. În luna august pensiunea ATRA Doftana a atins pragul de 80% grad de ocupare, succesul fiind favorizat pe de o parte de recenziile şi recomandările excelente ale clienţilor şi pe de altă parte de creşterea naturală din sezonul de vară, se arată în comunicatul remis de agenţia Carusel Consulting.
“La finele unui an calendaristic de la deschiderea pensiunii, după eforturi susţinute de a oferi clienţilor noştri servicii de excepţie şi experienţe memorabile, am reuşit să obţinem rezultatele dorite. Dacă în primele luni am pornit cu un grad mediu lunar de ocupare de 30-35%, în ultimele luni am reuşit să ajungem la 70%, iar pentru luna august estimăm 80%”, afirma Emil Munteanu Managing Partner, ATRA Doftana.
Lansată ca design hotel, pensiunea ATRA Doftana s-a axat pe două categorii importante de public: corporate (pentru întâlniri de management sau team building) şi privat, pentru persoanele interesate să se bucure de relaxare, peisaje inedite şi experienţe memorabile.

atra2
“Este evident că gradul de ocupare a fost facilitat în ultimul trimestru şi de factorul de sezonalitate. Avem însă mulţumirea că am reuşit să creăm din ATRA nu doar o opţiune de cazare, ci şi o locaţie interesantă din punct de vedere culinar. Acest fapt se reflectă prin creşterea numărului de vizitatori sosiţi la noi strict pentru un prânz sau o cină. Astfel, pe lângă cei aproximativ 3.000 de oaspeţi pe care i-am găzduit de-a lungul acestui an, estimăm peste alţi 2.000 de vizitatori veniţi la ATRA pentru un prânz, o cină sau pentru a participa la evenimentele organizate de noi, precum vernisajul şi expoziţia RAMON Grosos. Fiecare turist venit la ATRA este important, dat fiind că experienţa şi recomandarea individuală rămân cea mai bună carte de vizită a serviciilor de calitate”, afirmă Emil Munteanu, Managing Partner, ATRA Doftana.
Din totalul oaspeţilor găzduiţi la ATRA Doftana, 60% au avut ca scop al călătoriei turismul, 40% au menţionat ca scop evenimente corporate sau afaceri. Durata medie a sejurului a fost de 2,2 zile, iar creşterea acestei valori va constitui unul dintre obiectivele viitoare ale pensiunii.
atra1
Inaugurată şi premiată de Ordinul Arhitecţilor în 2011, Pensiunea ATRA Doftana este localizată în satul Teşila din Valea Doftanei, judeţul Prahova, şi are la bază conceptul avangardist recunoscut la nivel mondial sub denumirea de „Design Hotel”, reunind facilităţile premium cu designul inovator şi cu grija pentru mediul înconjurător. Pensiunea ofera posibilităţi diverse  de relaxare pentru familii şi, deopotrivă, facilităţi adecvate pentru turismul coporatist.