Impresii de la a IV-a ediție a “Arenei Bucătarilor” Mamaia

arena5Cea mai gustoasă şi apetisantă reţetă a verii 2012 este următoarea: se iau 30 de echipe de bucătari pricepuţi de la cele mai căutate restaurante din România, se construieşte o arenă de spectacol culinar chiar în mijlocul celei mai populate plaje de pe litoralul românesc, se amplasează acolo mini-bucătăriile concurenţilor şi li se pun la dispoziţie ingredientele, i se dă microfonul lui Cătălin Dezbrăcatu, se prepară pentru public un viţel şi un berbecuţ la proţap, iar pentru copii se pun la cale o sumedenie de distracţii care mai de care mai gustoase şi haioase.
Din toate aceste ingrediente rezultă cel mai fierbinte şi atrăgător eveniment al verii, ediţia a patra a Arenei Bucătarilor Selgros. Pe 10 august 2012, toţi cei care s-au aflat în zona La Piazzetta din Mamaia au avut şansa de a se bucura de un show total care a îmbinat arta culinară, priceperea barmanilor şi distracţia în aer liber lângă malul mării.

Arena1
Câştigătorii ediţiei a patra a Arenei Bucătarilor Selgros sunt următorii:
Premiul I - Restaurant To Chefs Oradea – 10.000 lei
Premiul al II-lea - Pizzeria Bella Italia Braila – 7.000 lei
Premiul al III-lea - Kasho Lounge Brasov – 5.000 lei
Premiul al IV-lea - Restaurant Nobori Cluj Napoca- 3.000 lei
Premiul al V-lea - Hotel Iaki Mamaia – 3.000 lei

Premiul special Chef Cezar a fost acordat Complexului Bulevard, care va beneficia de training la locația proprie cu Chef Cezar Munteanu. Cupa ANBCT a fost câștigată de Casa Don Timişoara.
arena4
În paralel cu concursul profesioniştilor, cinci dintre cei mai talentaţi bloggeri preocupaţi de secretele bucătăriei s-au întrecut într-o competiţie pusă la cale de revista GoodFood, iar cei mai talentaţi şi spectaculoşi barmani din România au oferit demonstraţii palpitante de flair în cadrul Arenei Barmanilor.

Competiţia Arena Bloggerilor a avut şi ea remarcaţii ei:
Premiul I - Anca Feodor- 1.500 lei, Premiul al II-lea - Andreea Nitu- 1.000 lei, Premiul al III-lea - Irina Bucsa- 600 lei.

arena2Câştigătorii concursului de flair din Arena Barmanilor sunt:
Premiul I - Vali Luca, Premiul al II-lea – Razvan Dinu , Premiul al III-lea - Liviu Croitoru.

Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanți actori din comerțul românesc, unde a început activitatea în anul 2001 şi deţine în prezent 19 magazine. Selgros face parte din grupul elvețian TransGourmet Holding SE, care este a doua companie ca mărime în Europa, în sectorul de comerţ cash&carry şi food service.