Un complex expoziţional de mari dimensiuni s-a deschis în Capitală

Mediul de afaceri din România are la dispoziţie începând cu această lună un nou complex expoziţional de mari dimensiuni, Exporom, care şi-a deschis oficial porţile duminică, 23 septembrie, şi care îşi propune să aducă un suflu nou în industria organizării de evenimente. Complexul este situat la ieşirea din Bucureşti, în oraşul Pantelimon, se întinde pe o suprafaţă de circa 50.000 mp şi îşi propune să “redefinească standardele în domeniul organizării de expoziţii şi evenimente din România”, aşa cum au declarat reprezentanţii complexului astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă.

planexporom

Exporom cuprinde un pavilion expoziţional de peste 18.000 mp, săli de conferinţe (4 săli, din care 2 cu o capacitate de maxim 150-180 de persoane, o sală cu o capacitate de 400 de persoane şi o sală cu o capacitate de circa 800 de persoane), spaţii de birouri, un hotel de 3 stele, 2 restaurante şi un ansamblu de protocol destinat evenimentelor corporate.

Decizia de a construi acest complex aparţine firmei SC Rosal Grup SA, care a achiziţionat acum 5 ani terenul pe care se află acum Exporom, pentru suma de 9,5 milioane de euro. În 2009, datorită faptului că mediul de afaceri resimţea nevoia unor alternative pentru organizarea de evenimente de mare anvergură dar şi datorită gradului scăzut de dezvoltare a acestei pieţe, s-a luat decizia de a construi acest complex, ne-a declarat Directorul Executiv al complexului, Bogdan Almaşi.

38 milioane RON (8,5 milioane euro fost investiţi până în prezent în modernizarea spaţiilor existente, dotarea cu echipamente, ş.a. Investiţiile nu se opresc aici, conducerea complexului intenţionând să mai construiască aici, până în vara anului viitor, un pavilion expoziţional, în care va mai investi circa 1,2 milioane euro.

Expoziţiile şi târgurile s-au consolidat în ultimii ani drept unul dintre cele mai puternice şi eficiente instrumente de marketing, motiv pentru care piaţa acestui tip de evenimente este în continuă creştere. Deschiderea unui nou spaţiu creat pentru expoziţii şi târguri în peisajul economic bucureştean înseamnă o oportunitate şi o alternativă pentru firmele organizatoare de evenimente”, a declarat directorul executiv al complexului.

exporom

Proprietarii compexului estimează că amortizarea investiţiei se va realiza în circa 5 ani. Pentru primul an de funcţionare aceştia estimează o cifră de afaceri de 15 milioane lei. Complexul îşi propune să atragă anul viitor peste 20 de evenimente mari.

În ceea ce priveşte hotelul din incinta complexului, acesta are 96 de camere, este clasificat la 3 stele şi se adresează clienţilor complexului expoziţional, în principal oameni de afaceri. “Din studiile de piaţă a reieşit că oamenii de business aleg în general aceste tipuri de hoteluri. Vom oferi clienţilor noştri un tarif extrem de convenabil 120-130 de lei pe noapte”, ne-a declarat Bogdan Almaşi. Acesta ne-a mai declarat că în funcţie de evoluţia complexului se va decide şi suplimentarea capacităţii de cazare. În ceea ce priveşte unităţile de alimentaţie publică, complexul dispune de un restaurant cu autoservire şi de un restaurant situat în ansamblul de protocol.

România are nevoie de o dezvoltare coerentă şi consecventă a industriei de evenimente. Această dezvoltare trebuie să se realizeze conform standardelor impuse de industrie în plan internaţional şi mă refer aici şi la pieţele de profil din America sau Asia. Exporom aduce un concept nou pentru ţara noastră, un concept aşteptat şi dorit de toti organizatorii de evenimente pe de o parte, de publicul larg şi de specialişti, pe de altă parte. Exporom răspunde cerinţelor de concentrare a serviciilor şi dotărilor într-un singur spaţiu, totul coroborat cu un management de calitate, competent şi dispus să furnizeze seriozitatr şi flexibilitate pentru buna desfăşurare a oricărui tip de eveniment organizat aici”, mai spun reprezentanţii complexului.


Cele mai citite articole

Prev Next