10 soluţii eco-friendly pentru a reduce cheltuielile

10 soluţii eco-friendly pentru a reduce cheltuielile
person Horeca
access_time_filled

Fiecare business caută în mod constant modalități de a crește vânzările și de a reduce cheltuielile. Una dintre cele mai bune modalități de a reduce cheltuielile este fără îndoială să gândiți eco-friendly. Iată câteva idei pentru a face economii și a proteja mediul totodată, pornind de la acțiuni simple precum reducerea consumului de hârtie din unitatea dumneavoastră, până la acțiuni mai complicate, precum realizarea unui audit energetic profesionist pe clădirea dumneavoastră.

ecofriendly

•  Sunt foarte multe comunicări în interes de afaceri care necesită hârtie: scrisori, facturi, contracte și nenumărate alte documente, ca atare trebuie să fiți foarte atenți la acest aspect și să încercați mereu să reduceți consumul de hârtie. Folosiți de exemplu emalurile pentru comunicările în interiorul firmei. Toate comunicările pot fi făcute prin email și doar mesajele cu adevărat importante ar trebui printate. Păstrați copia printată și folosiți reversul hârtiei pentru a printa alt mesaj.

•  Folosiți hârtie reciclată.

print

•  Opriți toate echipamentele (calculatoare ș.a.), atunci când nu sunt folosite.

•  Înlocuiți echipamentele vechi cu modele eficiente din punct de vedere energetic.

•  Numiți un angajat să verifice în permanență băile și să observe dacă există defecțiuni la robinete sau dacă acestea au fost uitate în stare de funcționare.

•  Cumpărați produse de la furnizori locali pe cât posibil. Cumpărând produse locale se folosește mai puțină energie pentru livrarea mărfii iar banii rămân la economia locală. Reducerea numărului de kilometri parcurși de alimentele pe care le folosiți și evitarea ambalajelor reduc poluarea și deșeurile.

•  Utilizați iluminat eficient energetic

iluminat

•  Folosiți senzori pentru a aprinde și opri lumina în funcție de ocuparea camerei.

•  Încurajați angajații să folosească o singură mașină atunci când au drumuri comune. Organizarea transportului angajaților cu mașina companiei ar economisi energie. 

•  Delegați un profesionist să vă facă un audit energetic pe clădirea dumneavoastră.

Bineînțeles, mai sunt multe alte modalități eco-friendly de a reduce cheltuielile. Deși multe au fost puse în practică, imaginația dumneavoastră nu are limite și fiecare poate descoperi noi și noi soluții, care se potrivesc cel mai bine afacerii dumneavoastre.

Sursa: www.4hoteliers.com

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302