Majorarea taxelor şi impozitelor va duce la falimentul companiilor

insolventCreşterea taxelor şi impozitelor locale cu 16% nu ar trebui să fie aprobată de noul guvern, crede Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc, care avertizează că circa 20% din companiile din turism ar putea intra în insolvenţă în primul trimestru din anul viitor, dacă se măresc taxele şi impozitele locale.

În prezent taxele locale ajung până la 5% din cheltuielile firmelor de turism depăşind uneori marja de profit. Federatia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) nu susţine creşterea acestor taxe cu 16% şi consideră că este o măsură total nepotrivită în momentul de faţă deoarece firmele nu mai pot suporta creşterea taxelor sau introducerea unor taxe noi, se arată într-un comunicat de presă.

FPTR atrage atenţia autorităţilor publice că mediul privat este sătul de politica economică de până acum care nu a susţinut dezideratele mediului privat:

taxe-  să atragă investiţiile, în special în infrastructură;
- să susţină mediul de afaceri prin stabilitate şi predictibilitate fiscală şi încurajarea capitalului autohton;
- să realizeze o relaţie de respect reciproc între mediul privat şi stat.

“Ne dorim pe viitor ca noile politici fiscale să se transforme într-unele constructive nu represive, altfel riscăm să trăim o adevărată criză care va distruge economia naţională. Patronatele reprezintă pilonii principali ai investiţiilor la nivel naţional şi de aceea un prim pas pentru realizarea unui dialog real între mediul de afaceri şi Guven este ca patronatele să fie consultate în ceea ce priveşte creşterea taxelor şi impozitelor.”, se mai arată în comunicatul emis de FPTR.

FPTR speră că noul Guvern va avea o altă abordare, aşteptând o stabilitate atât economică cât şi legislativă deoarece mediul privat se află într-un moment critic.