Concursul Naţional Maîtres d’Hotel 2012 şi-a ales câştigătorul

Asociaţia Naţională a Maître d’Hotel (ANMH) a organizat weekendul trecut la Sinaia a X-a ediţie a Concursului Naţional Maîtres d’Hotel şi a Trofeului Marian Bugan. Competiţia a reunit în etapa finală concurenţi din 14 regiuni ale ţării, ce activează în hoteluri şi restaurante din România.

Marele Premiu şi Trofeul Marian Bugan a fost adjudecat de Alin Mihalcea (Lira Cop Creative). Locul 1 a revenit Elenei Nistor (Rossetya), locul 2 lui Ovidiu Olteanu (Welness Cuisine), toţi din Bucureşti, iar locul 3 a fost ocupat de Dan Cojocneanu (City Plaza) din Cluj. O Menţiune specială a fost decernată Marianei Suciu (Continental) din Oradea. Distincţiile au constat în premii în bani, stagii şi cursuri de pregătire oferite la şcoli de profil.

alinmihalcea2

(Alin Mihalcea)

Aceştia şi-au etalat cunoştinţele profesionale în cadrul a trei probe: Scrisă (ce a conţinut noţiuni tehnice necesare serviciilor în domeniul restauraţie); Practică (decantarea vinului), şi cea Finală (tranşarea unui pui, respectiv realizarea unui desert la masa clientului, cu piersici flambate).

Juriul condus de către prof. Constantin Florea a avut în componenţă  specialişti cotaţi din domeniu,  parte din ei laureaţi ai ediţiilor anterioare: Cornelia Toma, Florin Voica, Radu Nicolescu, Elena Chiriac, Alexandru Ţucudean, Velea, Sergiu Nedelea, Bogdan Dumitrescu, Marius Bratu, Paul Soare etc.

„Mă bucur că şi la cea de-a X-a ediţie am reuşit să motivăm participarea a zeci de tineri atraşi de această profesie. Mulţumesc cu această ocazie sponsorilor care au sprijinit un act de cultură turistică de înaltă clasă profesională. Trofeul Marian Bugan are o conotaţie specială pentru organizatori dar şi pentru participanţi. El a fost creat în urmă cu aproape 10 ani şi poartă numele celui care a fondat la Bucureşti, prima şcoală vocaţională privată de învăţământ turistic THR-CG (Tourism, Hoteluri şi Restaurante & Consulting Group), în care s-au pregătit sute de tineri. El a creat în acest scop şi Fundaţia Europeană pentru Învăţământ Hotelier Turistic prin care a lansat Colecţia THR unde au apărut cele mai importante manuale şi lucrări didactice în sprijinul dezvoltării carierelor în turism. Din nefericire o boală incurabilă ni l-a răpit prematur”, a declarat Nicolae Pupăză, preşedintele ANMH.