Franţa a câştigat Marea Finală Bocuse d’Or 2013

Franţa a câştigat aurul la Marea Finală Bocuse d’Or 2013, care s-a încheiat aseară la Lyon. Cheful francez Thibaut Ruggeri a obţinut râvnitul trofeu Bocuse’Or şi suma de 20.000 de euro, după ani întregi în care s-a antrenat pentru “Olimpiada bucătăriei internaţionale”, aşa cum este recunoscută competiţia la nivel internaţional. Franţa a fost urmată pe podium de Danemarca, care sub bagheta chefului Jeppe Foldager a câştigat medalia de argint, şi de Japonia, care a câştigat medalia de bronz prin Noriyuki Hamada.

thibautruggeri

În timpul celor 2 zile de concurs, echipe din 24 de ţări au concurat în faţa unei audienţe numeroase. Fiecare chef a avut la dispoziţie 5 ore şi 35 de minute pentru a prepara 2 platouri: unul cu fructe de mare şi altul cu carne de vită, ca fiind ingrediente principale. La 25 de ani de la lansarea competiţiei, organizatorii au schimbat şi câteva reguli pentru a stimula creativitatea şi spontaneitatea bucătarilor. Printre schimbări s-a numărat şi un nou sistem de punctare care să sublinieze diversitatea naţională.

Franţa a reuşit performanţa de a câştiga pentru a 7-a oară trofeul Bocuse d’Or. Chefi din Franţa, şi mai recent din Norvegia şi Danemarca, care se antrenează riguros ani de zile pentru acest concurs, au dominat ca de obicei competiţia care are loc o dată la 2 ani, scrie presa internaţională.

frantabocusedor

Până acum competiţia Bocuse d’Or a fost câştigată de şase ori de Franţa, de patru ori de Norvegia, 1 dată de Luxemburg şi 1 dată de Suedia.