Un pas important pentru dezvoltarea industriei MICE din România

segmentulMICEDin acest an, sub tutela APIER (Asociaţia Profesioniştilor din Industria de Evenimente din România) se relansează MICERO Academy – un program destinat formării şi susţinerii viitorilor specialişti din industria de reuniuni (MICE – Meetings, Incentives, Congresses & Events) din România.

Bucurându-se de suportul şi aportul unui număr crescând de oameni din industrie şi nu numai, Academia reprezintă o opţiune reală, serioasă, pentru studenţi şi/sau masteranzi din facultăţile de profil şi nu numai, care se simt atraşi de posibilitatea implicării în profesii specifice industriei de evenimente.

MICERO Academy oferă, începând cu acest an, exclusiv în România, prin parteneriatul cu programul Future Leaders Forum (FLF) lansat de IMEX Frankfurt (cel mai mare eveniment MICE din lume), 4 locuri pentru tineri implicaţi în program la fiecare ediţie a FLF - IMEX Frankurt – unul dintre cele mai importante târguri de MICE din lume.

Mai mult, tinerii implicaţi în programele Academiei vor avea şansa să participe alături de APIER într-o serie de manifestări/evenimente MICE pe parcursul anului. MICERO Academy vine astfel în întâmpinarea acestor tineri, contribuind la dezvoltarea reţelei personale (networking) şi a experienţei, atât de necesare, alături de informaţiile dobândite de-a lungul şcolii, pentru a desăvârşi formarea viitorilor specialişti MICE din România.

În acest scop, au fost lansate încă din această primăvară sesiunile de training MICERO Academy, unde studenţii pot afla detalii şi dobândi multe cunoştinţe noi legate de industria MICE. Sesiunile au un pronunţat caracter practic şi urmăresc dezvoltarea abilităţilor necesare unui viitor om de specialitate din industrie.

Invitaţii prezenţi în cadrul sesiunilor au rolul de a împărtăşi experienţe şi cunoştinţe câştigate de-a lungul anilor în care aceştia au activat, cu succes, în acest domeniu. Avem, de exemplu, alături de noi, oameni deosebiţi precum: Dna Georgeta Grecu (Director General Hotel Cişmigiu), Dl Antoni Kuhnen (AVCO Consult), Dna Florentina Păun (Manager Pullman Hotel Bucureşti 1996-2013), Dl Răzvan Pîrjol (Leading Choice, preşedintele Skal Club Bucharest), Dna Adina Secară (Oficiul de Promovare a Turismului Berlin) şi mulţi alţii. Oameni de mare valoare, cu o foarte mare experienţă şi care împărtăşesc cu mare drag din tot ceea ce au dobândit de-a lungul vremii către viitorii specialişti”, afirmă  Valentin Constantin, preşedintele APIER.

organizareevenimente2De asemenea, APIER - MICERO Academy a stabilit parteneriate cu organisme precum Young Skal Bucharest, Facultatea de Geografie / Universitatea Bucureşti - Universitur, ASUT Braşov, în scopul dezvoltării programului şi implicării cât mai multor tineri în acest proces de educare/dezvoltare şi atragerii lor către industria de evenimente şi către marketingul/managementul destinaţiei.

Începând din acest an, la Conferinţa Anuală de la Braşov (septembrie 2013) vor fi şi invitaţi internaţionali precum şi grupe de studenţi din alte ţări europene. De asemenea, studenţii implicaţi în programul MICERO Academy devin automat parte activă şi în celălalt program lansat de APIER sub tutela MICERO în acest an, MICERO Ambasador.