Unde se cazează românii când pleacă în vacanțe interne

vacanteromaniaAproape 67% dintre românii care merg în vacanţe în ţară se cazează la părinţi, bunici, rude sau prieteni, 9% stau în locuinţe particulare închiriate şi sub 21% înnoptează în hoteluri şi pensiuni, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) transmise la solicitarea Mediafax.

Turiştii români preferă în vacanţe cazarea la părinţi, bunici, rude sau prieteni. Ca şi în anii anteriori, în 2012 s-a menţinut constantă preferinţa turiştilor români privind modalitatea de cazare în cadrul călătoriilor pentru vacanţe, 66,8% dintre aceştia preferând cazarea la părinţi, bunici, rude sau prieteni. Această preferinţă poate fi datorată faptului că unul din scopurile călătoriilor de vacanţă este vizitarea prietenilor şi rudelor”, potrivit INS.

În ordine, urmează cazarea în hoteluri şi pensiuni, în proporţie de 20,7%, şi cea în locuinţe particulare cu chirie, cu o pondere de 9,1%.

În călătoriile de afaceri şi motive profesionale, turiştii români s-au cazat în proporţie de 56% în hoteluri şi unităţi similare. Şi aceştia, însă, s-au cazat la părinţi, bunici, rude sau prieteni (18,9%) şi în locuinţe particulare cu chirie (15,1%).

În anul 2012, românii au cheltuit, potrivit INS, aproximativ 7,76 miliarde de lei (1,8 miliarde de euro) pentru călătorii de vacanţe şi afaceri, din care 79% (1,4 miliarde de euro) pentru cele care au vizat destinaţii interne.

Sursa: www.mediafax.ro