Numărul insolvențelor din industria ospitalității a scăzut cu 27% în UK, în T1

procedurainsolventaNumărul insolvențelor din industria ospitalității și de leisure a scăzut în Marea Britanie în primul trimestru din 2013 cu 27% față de același trimestru al anului trecut și cu 10% față de trimestrul 4 din 2012, a anunțat compania PricewaterhouseCoopers (PwC). Potrivit acesteia, numărul insolvențelor a continuat să scadă de la trimestru la trimestru în ultimul an și a ajuns la cel mai scăzut nivel din trimestrul 4 al anului 2010 încoace.

Astfel, dacă în primul trimestrul al anului trecut se înregistrau 428 de insolvențe în industria ospitalității și de leisure, în primul trimestru al acestui an s-au înregistrat doar 313; cele mai multe insolvențe s-au înregistrat în sectorul restaurantelor (148 din totalul de 313) și în sectorul barurilor (90 de insolvențe).

Totuși, comparativ cu ultimul trimestru din 2012, cea mai mare scădere a numărului de insolvențe în primul trimestru al acestui an s-a înregistrat în sectorul restaurantelor (-13%).

“Faptul că numărul insolvențelor a continuat să scadă de la trimestru la trimestru anul trecut și că acum se află la cel mai scăzut nivel din trimestrul 4 al anului 2010 încoace, este un semn că afacerile care au rămas pe piață s-au adaptat condițiilor economice actuale pentru a-și asigura supraviețuirea”, a declarat David Chubb, PwC business recovery partner & hospitality and leisure specialist.

“Restaurantele au avut un trimestru bun dar este prematur să ne bucurăm. Consumatorii par să se obișnuiască cu "noul normal" și cu siguranță cultura de a mânca în oraș pare puternică în rândul consumatorilor din UK. Provocarea restaurantelor este aceea de a face față creșterii prețului la alimente fără a afecta buzunarul consumatorilor, în condițiile în care valoarea pentru bani a devenit foarte importantă pentru consumatori în zilele noastre”, a adăugat David Chubb.

Pentru a vedea modul în care a evoluat numărul de insolvențe din industria ospitalității din UK în ultimele 12 luni, intrați AICI.