Industria de evenimente din UK contribuie de 3 ori mai mult la PIB decât agricultura

conferinteIndustria de evenimente din Marea Britanie contribuie de 3 ori mai mult la PIB-ul statului decât agricultura, furnizând nu mai puțin de 58,4 miliarde de lire sterline la PIB în 2011, se arată într-un amplu studiu despre impactul industriei de evenimente din UK în economie, realizat la comanda MPI Foundation, de către International Centre for Research in Events, Tourism and Hospitality (ICRETH) din cadrul Leeds Metropolitan University.

Industria de evenimente este al 16-lea cel mai mare angajator din UK, cu peste 515.000 de oameni angajați în mod direct, dublu decât industria telecom. Incluzând locurile de muncă indirecte, industria de evenimente generează peste 1 milion de locuri de muncă full-time.

Studiul, făcut public recent de Meeting Professionals International (MPI) Foundation, a relevat următoarele:

  •    Peste 1,3 milioane de întâlniri au avut loc în Marea Britanie în 2011 în peste 10.000 de locații.
  •    Participanții la evenimente au cheltuit puțin sub 40 de miliarde de lire sterline.  
  •   Industria de evenimente este cotată pe locul 17 din peste 100 de industrii din UK, generând 20,6 miliarde de lire sterline la valoarea adăugată brută și 58,4 miliarde de lire sterline la PIB-ul statului în 2011. 
  •   Industria de evenimente totalizează 2,9% din PIB-ul UK. 
  •    Industria de evenimente este un angajator uriaș; sectorul generează și suportă peste 1 milion de locuri de muncă full-time. 
  •   Industria de evenimente a contribuit, prin taxe, cu peste 21 de miliarde lire sterline la veniturile colectate de stat.  

Studiul a fost efectuat pentru a stabili impactul industriei de evenimente în economia UK, cu focus pe contributia la valoarea adăugată brută, PIB, locuri de muncă create și taxe plătite. Acesta este considerat cel mai important studiu de până acum asupra industriei de evenimente din UK.

Sursa: www.traveldailynews.com