Scădere dramatică a tarifelor hoteliere în Turcia și Egipt ca urmare a protestelor

protesteinturciaTarifele hoteliere au scăzut în medie cu 26% în Istanbul în luna iulie, ca urmare a prostestelor care au început aici pe 28 mai și care încă nu s-au terminat, potrivit Hotel Price Index, realizat lunar de site-ul trivago. Astfel, o noapte de cazare în luna iulie în Istanbul costă în medie 93 de lire sterline, comparativ cu 125 de lire sterline în luna iunie. Prețurile au scăzut de asemenea cu 15% față de aceeași lună a anului trecut, când o noapte de cazare costa în medie 110 lire sterline.

Tarifele hoteliere scăzute sunt anormale pentru această perioadă a anului, sugerând că hotelierii au scăzut prețurile pentru a încuraja turiștii să continue să viziteze țara, potrivit trivago.

Deși în Ankara, unde de asemenea au izbucnit proteste în luna iunie, nu s-au înregistrat schimbări semnificative în ceea ce privește tarifele hoteliere, prețurile la hoteluri în unele stațiuni turistice neafectate de proteste au scăzut, comparativ cu anul trecut. Astfel, în Antalya și Marmaris, tarifele la hoteluri au scăzut cu 24%, respectiv 14% comparativ cu luna iulie 2012. O noapte de cazare în luna iulie costă în medie 74 de lire sterline în Antalya și 77 lire sterline în Marmaris, comparativ cu 98 lire sterline și respectiv 90 de lire sterline în aceeași lună a anului trecut.

Egipt: tarifele hoteliere au scăzut cu 13% în Cairo și cu 18% în Alexandria

protesteegiptLa fel ca în Turcia, tarifele hoteliere au scăzut în unele destinații din Egipt ca urmare a protestelor și a revoltelor din această țară începând cu 28 iunie. Tarifele hoteliere în Alexandria și Cairo, unde au avut loc demonstrații violente, au scăzut cu 18% și respectiv 13% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit trivago.

O noapte de cazare în luna iulie costă în medie 85 de lire sterline în Alexandria și 71 de lire în Cairo, comparativ cu 104 lire sterline, respectiv, 82 de lire sterline, în aceeași perioadă a anului trecut.

Multe companii de travel și-a anulat vacanțele programate aici, iar reprezentanții turismului încearcă din răsputeri să reasigure vizitatorii că este o destinație sigură. Este posibil ca hotelierii să fi scăzut prețurile pentru a încuraja turiștii să continue să viziteze Egiptul, spun reprezentanții trivago.

Deși nicio vacanță către stațiunile de la Marea Roșie nu a fost anulată, tarifele hoteliere în Dahab, Taba și Hurghada au scăzut cu 23%, 15% și, respectiv 8% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

O noapte de cazare în luna iulie va costa în medie 43 de lire sterline în Dahab, 73 de lire sterline în Taba și 71 de lire sterline în Hurghada, comparativ cu 56 de lire sterline, 86 de lire sterline, respectiv 77 lire sterline, în aceeași perioadă a anului trecut.

Nu există scăderi semnificative de tarife la hoteluri în stațiunea Sharm el Sheikh.

Indexul prețurilor hoteliere realizat lunar de trivago se referă la prețurile pentru o noapte de cazare într-o cameră dublă standard.

Sursa: www.traveldailynews.com