Tarifele hoteliere cresc în septembrie în principalele orașe din Europa

Tarifele hoteliere cresc în majoritatea orașelor mari din Europa, inclusiv în București, în luna septembrie, comparativ cu luna august, potrivit Indexului Prețurilor Hoteliere realizat lunar de Trivago.

Potrivit acestuia, tarifele hoteliere cresc în luna septembrie cu 72% în München, unde se desfășoară celebrul festival Oktoberfest (21 septembrie - 6 octombrie). Astfel, o noapte de cazare în München în luna septembrie a acestui an costă în medie 280 de dolari americani, comparativ cu 163 de dolari în luna august.

În Milano, tarifele hoteliere cresc cu 62% în septembrie, comparativ cu luna august, orașul găzduind în prima lună din această toamnă faimosul eveniment Milano Fashion Week, potrivit Trivago. Astfel, tarifele hoteliere cresc aici de la 162 de dolari în august la 246 de dolari în septembrie.

Potrivit Trivago, cei care doresc să participe la Festivalul Internațional de Film de la Veneția în luna septembrie, vor trebui să plătească în medie 370 de dolari pentru o cameră de hotel, cu 46% mai mult decât ar fi plătit în luna august.

hotelurigermania

Alte orașe care raportează creșteri semnificative ale tarifelor hoteliere în luna septembrie sunt Paris (+48% față de luna august), Roma (+41%), Florența (+43%), Brussels (+65%).

Barcelona în schimb a înregistrat cea mai semnificativă creștere a tarifelor hoteliere în septembrie comparativ cu aceeași lună a anului trecut (+18%).

Și Bucureștiul înregistrează creșteri ale tarifelor hoteliere în luna septembrie a acestui an, comparativ cu luna precedentă. Astfel, tarifele hoteliere cresc în București în luna septembrie la 106 dolari de la 86 dolari în luna august.

În tabelul de mai jos puteți vedea tarifele hoteliere medii pentru o noapte de cazare în principalele orașe europene, în luna septembrie 2013:

tarifehotelurieuropa

Notă: Indexul Prețurilor Hoteliere realizat de Trivago arată tarifele medii în dolari americani pentru o cameră dublă standard, în principalele orașe din Europa. 

Pentru a vedea evoluția tarifelor hoteliere în toate cele 25 de orașe europene analizate de Trivago intrați AICI.