Asociația Hotelurilor și Restaurantelor din Bulgaria solicită măsuri anti-criză

BHRAPreședintele Asociației Hotelurilor și Restaurantelor din Bulgaria (BHRA), Blagoy Ragin solicită guvernului să implementeze măsuri anti-criză, subliniind că gradul anual de ocupare a hotelurilor din Bulgaria este de 20%, transmite agenția Novinite.

Într-un interviu acordat pentru Postul Naţional de Radio din Bulgaria (BNR), acesta a pledat pentru introducerea de vize cu intrări multiple pentru turiştii vorbitori de limbă rusă şi turcă şi pentru alocarea a 1% din veniturile din sectorul turistic promovării externe.

“Dacă se introduc vize cu intrări multiple pentru o perioadă de 5 ani pentru turiştii vorbitori de limbă rusă şi turcă şi dacă 1% din veniturile din sectorul turistic merg către promovarea externă, numărul de turişti din aceste ţări este așteptat să crească anual cu 10% în următorii cinci ani“, a declarat președintele BHRA.

“Dacă vom obţine ajutor pentru publicitate şi vize, am putea obţine un grad anual de ocupare de 30%, scopul nostru fiind de cel puţin 40%. Dacă vom reuşi să ajungem la 40% prin promovare externă şi facilitarea vizelor, acest lucru înseamnă că vom dubla veniturile din turism, cifra de afaceri precum şi numărul de vizitatori în 5 ani “, a explicat Blagoy Ragin.

Ragin a făcut clar faptul că 80% din turiștii ruși preferă vacanțe de mare, adăugând ca aceștia au fost de asemenea interesați de vizitarea mănăstirilor din Bulgaria, a stațiunilor de ski și stațiunilor balneare. Acesta a precizat că un turist a lăsat în jur de 1000 - 5000 euro în economia Bulgariei în timpul șederii. Ragin a notat de asemenea că un total de 350.000 de ruși dețin proprietăți în Bulgaria.

Preşedintele BHRA a explicat că turiştii turci sunt interesaţi de staţiunile de iarnă din Bulgaria. Acesta a mai spus că datele preliminare au indicat o creștere de 4-5% a numărului de turişti pe litoralul bulgăresc al Mării Negre în acest sezon.