Evenimente dedicate industriei ospitalității și turismului în primăvara 2014

evenimentededicateturismuluiPrimăvara anului 2014 va aduce o serie de evenimente dedicate specialiştilor din industria ospitalităţii şi a turismului. Primul eveniment de amploare va avea loc în Bucureşti, în perioada 13-16 martie, şi anume Târgul de Turism al României, care reunește elita firmelor de profil atât din țară cât și din străinătate.

“Editia de primăvară a TTR va avea loc în perioada 13 - 16 martie 2014, în Paviloanele C1, C2, C3, C4, C5, C6 și se va axa pe promovarea ofertelor turistice destinate sezonului estival, atât în România, cât și în străinătate. Pentru a veni în întâmpinarea solicitărilor primite din partea companiilor expozante, începând cu ediția de primăvară 2014, tematica TTR a fost extinsă cu următoarele domenii: gadget-uri, accesorii pentru vacanță și rulote”, se arată pe site-ul evenimentului.

Pentru segmentul business-to-business, Târgul de Turism al României reprezintă o importantă platformă de reînnoire a relațiilor existente, de fidelizare a partenerilor tradiționali, dar și de stabilire de noi contacte și contracte, precum și o bună oportunitate de promovare și poziționare în piață.

În perioada 21-23 martie la Cluj se va desfășura Târgul de Turism Touristica, care oferă posibilitatea experţilor din domeniu, să-și prezinte, promoveze şi vândă cât mai multe vacanţe, într-un cadru informal și plăcut, se arată pe site-ul evenimentului. Touristica este cel mai important eveniment de profil din afara capitalei reunind peste 60 de expozanți (agenţii de turism, hoteluri, reprezentanţe turistice, companii de transport, publicaţii de profil) la fiecare ediție.

În perioada 26-29 martie 2014 va avea loc “Salonul de Dotări Hoteliere și Alimentație Publică - Litoral 2014”, în incinta Pavilionului Expozițional din stațiunea Mamaia.

“Având în vedere că pe litoralul românesc al Mării Negre este concentrat cel mai mare număr de unități hoteliere și de alimentație publică din țară, Salonul de Dotări Hoteliere și Alimentație Publică aflat la a XII–a ediție, creează cadrul necesar dialogului de afaceri, facilitând astfel noi oportunități de afaceri prin conectarea directă dintre cerere și ofertă, oferind și posibilitatea dezvoltării imaginii curente a companiilor din sectorul HoReCa, atât prin prezentarea de noi produse și servicii, cât și prin organizarea de seminarii și workshop-uri pe teme de actualitate din acest domeniu”, afirmă organizatorii.

În perioada 27 - 29 martie 2014 se va desfășura HORECA EXPO, cel mai mare eveniment B2B dedicat industriei ospitalității, echipamentelor și dotărilor pentru hoteluri, restaurante, cafenele și firme de catering. Evenimentul se va desfășura la centrul expozițional Exporom și se adresează companiilor din domeniu, fiind așteptați peste 3.000 de vizitatori specialiști în cele 3 zile ale expoziției.

Cei mai mari jucători din industria HoReCa vor expune într-un spațiu de 12.000 mp cele mai avansate produse și echipamente, precum: echipamente hoteliere, echipamente pentru bucătării și baruri, produse de curățenie și dotări pentru băi, sisteme electrice și decorațiuni, sisteme de securitate și IT, instalații, echipamente pentru piscină și wellness, produse alimentare și băuturi.

horecaexpomartie2014

Obiectivul HORECA EXPO este crearea unei platforme pentru expunerea completă a ofertei din domeniu, prezentarea celor mai noi produse, servicii și facilitarea comunicării B2B, susțin organizatorii.

Patronatul A.N.A.T. organizează în perioada 28 - 30 martie 2014 la Brașov cea de-a 7-a ediție a târgului de turism “Transylvania Tourism Fair”, în incinta Brașov Business Park.

Parte integrantă a Calendarului Târgurilor ANAT 2014, Transylvania Tourism Fair se adresează autorităţilor şi asociaţiilor profesionale din turism, agenţiilor de turism şi touroperatorilor, staţiunilor turistice, complexelor balneare, hotelurilor şi companiilor hoteliere, pensiunilor, cabanelor, campingurilor, editurilor şi publicaţiilor din turism, băncilor şi societăţilor de asigurări, companiilor aeriene etc. Ca și la edițiile anterioare, Primăria Brașov este coorganizator al evenimentului.

Pe parcursul evenimentului vor avea loc diferite manifestări şi workshop-uri pentru specialiştii din turism.

Barmaniada, cea mai importantă competiţie anuală de bartending din România, continuă cu etapa de Barista, în luna martie 2014, când cei mai buni barista din ţară sunt aşteptaţi să-şi demonstreze talentul în arta pregătirii cafelei. Finalul competiţiei (4 martie) va aduce în faţa publicului marele câştigător al acestei ediţii, care va primi titlul de Barmanul Anului 2013 în România şi şansa de a participa la un training de mixologie, susţinut de specialişti internaţionali, la ABSOLUT Akademi, în Suedia.

VINVEST Timișoara, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Asociația Degustătorilor Autorizați din România vă invită să participați în perioada 11-13 aprilie 2013 la cea de-a 11-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara.

Evenimentul se adresează producătorilor și distribuitorilor de vin, utilaje de vinificație, accesorii de vin, precum și editurilor dedicate literaturii de specialitate, din țară și străinătate.

În dorința de a deschide noi punți de comunicare între consumatorii vinului românesc și internațional și având convingerea că această nobilă licoare reprezintă cel mai bun liant între suflete, VINVEST își propune ca, anul acesta, pe parcursul întregii perioade a Salonului, să organizeze o serie de evenimente, reunite sub genericul „Zilele Vinului, Gastronomiei și Culturii Europene.

A treia ediție a Salonului Internațional al Cafelei se va organiza în perioada 24-27 aprilie 2014, în pavilionul C3 al complexului expozițional Romexpo, a anunțat SCAE România.

Evenimentul este singurul de acest fel din Romania și își propune să aducă împreună producătorii și importatorii de cafea și produse conexe, naționali și internaționali. În cadrul evenimentului se vor organiza training-uri, workshop-uri și conferințe legate de acest segment de piață.

SCAE România va organiza în cadrul Coffee Lovers - Campionatul National de Barista, competiții organizate pentru a alege finaliștii ce vor reprezenta România la campionatele mondiale de barista din: Melbourne - Australia în perioada 15-18 mai 2014 (COFFEE IN GOOD SPIRITS, LATTE ART și WORLD CUP TASTERS) și Rimini - Italia în perioada 10-12 iunie 2014 (WBC, BREWERS CUP și WORLD ROASTING CHAMPIONSHIP).

În perioada 25-27 aprilie 2014 se va desfășura Târgul Internațional de Vinuri GoodWine, care și-a consolidat de-a lungul celor 10 ediții poziția de cel mai important eveniment dedicat vinului din România.

Evenimentul se va desfăşura în incinta Pavilionului C1 din cadrul Romexpo şi va reuni producători de vinuri, importatori, distribuitori şi companii din domenii conexe. Evenimentul este dedicat atât profesioniştilor cât şi publicului larg. Prezența la GoodWine 2014 oferă expozanților oportunitatea de a-și prezenta vinurile, produsele sau serviciile, de a studia oferta concurenței, dar asigură în același timp și un cadru oportun îmbogățirii contactelor de afaceri. De cealaltă parte, vizitatorii au avantajul de a gasi intr-un singur loc o oferta variata si complexa de vinuri premium autohtone si internationale;

Menționăm că lista evenimentelor de mai sus nu are pretenţia de a fi exhaustivă, dacă mai cunoașteți şi alte evenimente relevante din sfera industriei ospitalității daţi-ne de veste!