An record pentru industria ospitalității din Viena

industriahotelieravienaAnul 2013 a fost un an record pentru industria ospitalității din Viena: aproape 13 milioane de înnoptări turistice (12,7 milioane mai exact) s-au înregistrat în unitățile de cazare din capitala Austriei, numărul înnoptărilor fiind în creștere cu 3,7% față de recordul înregistrat în 2012.

“Faptul că am fost capabili să depășim recordul înregistrat de unitățile de cazare în anul 2012 (când s-au celebrat 150 de ani de la nașterea lui Gustav Klimt) nu este doar o reflecție a atractivității continue a orașului Viena, ci demonstrează și faptul că strategia noastră pe termen lung de internaționalizare, dă rezultate”, a declarat Norbert Kettner, directorul Vienna Tourist Board.

Clasamentul principalelor piețe sursă pentru Viena în 2013 a fost condus încă o dată de Germania, cu 2,513 milioane înnoptări (+5%), urmată de Austria (2,327 milioane înnoptări, +4%), Rusia (709.000 înnoptări, +12%), S.U.A. (658.000 înnoptări, +6%) și Italia (611.000, -5%).

În top 10 s-au mai situat Marea Britanie, Elveția, Spania, Franța și Japonia. În 2013 Viena a înregistrat creșteri puternice a cererii din Coreea de Sud (124.000 înnoptări, +24%), China (208.000 înnoptări, +5%), Brazilia (115.000, +3%), precum și din Emiratele Arabe Unite (82.000 înnoptări, +15%) și Arabia Saudită (79.000 înnoptări, +6%).

În perioada decembrie 2012 - decembrie 2013 capacitatea de cazare a orașului Viena a crescut cu 3.450 de paturi (+6,3%), la circa 59.000 de paturi. Gradul mediu de ocupare a paturilor în această perioadă a fost de 54,7% iar gradul de ocupare a camerelor de 69%.

Viena a continuat să fie și în 2013 una dintre metropolele de top ale lumii în ceea ce privește organizarea de congrese: în 2013 International Congress and Convention Association (ICCA) a clasat capitala Austriei pe locul I în topul celor mai bune orașe pentru organizarea de congrese, pentru a 8-a oară consecutiv.

Sursa: www.eturbonews.com


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok