Accor anunță achiziția a 97 de hoteluri în Europa

strategiedezvoltareaccorAccor a anunțat marți, 27 mai a.c. că divizia sa HotelInvest a aprobat achiziția a 2 portofolii de real estate reprezentând 86, respectiv 11 hoteluri (12.838 de camere), pentru suma totală de circa 900 milioane de euro.

“Aceste tranzacții trimit un semnal puternic referitor la capacitatea noastră de a implementa rapid strategia de restructurare a portofoliului HotelInvest”, a declarat Sébastien Bazin, Președinte și CEO Accor. “Acestea sunt pe deplin aliniate cu criteriile noastre selective în ceea ce privește achiziția de active: hoteluri localizate în orașe cheie din Europa, cu performanțe operaționale excelente pe segmentele noastre de piață cele mai profitabile”, a adăugat Președintele Accor.

Primul portofoliu, reprezentând 86 de hoteluri și 11.286 de camere din Germania (67 hoteluri) și Țările de Jos (19 hoteluri) au fost operate de Accor din 2007 sub forma unor contracte de închiriere, sub mărcile ibis (29 hoteluri), ibis budget (31 hoteluri), Mercure (17 hoteluri) și Novotel (9 hoteluri). Prețul total pentru această achiziție este de 722 milioane euro. Vânzătorii sunt 2 fonduri, Moor Park Fund I și II.

În plus, Accor a intrat în negocieri exclusive cu Axa Real Estate pentru un al doilea portofoliu reprezentând 11 hoteluri și 1592 de camere în Elveția. Acest portofoliu a fost operat de Accor din 2008 sub forma unor contracte de închiriere, sub următoarele mărci: ibis (5 hoteluri), ibis budget (2 hoteluri), Novotel (3 hoteluri) și MGallery (1 hotel).

Sursa: www.accor.com