Evenimente dedicate industriei ospitalității și turismului în toamna 2014

O serie de evenimente dedicate industriei ospitalității și turismului vor avea loc în toamna acestui an. Primul eveniment dedicat specialiștilor din industrie va avea loc pe 10 septembrie, în București. Este vorba de finala competiției Arena Bucătarilor, dedicată profesioniștilor din domeniul gastronomiei, în cadrul căreia vor concura 9 finaliști. Competiţia ajunsă la a şasea ediţie îşi propune să premieze priceperea şi măiestria celor mai buni Chefi, ce vor convinge juriul de profesionalismul şi ingeniozitatea pregătirii reţetelor. Evenimentul va avea loc pe 10 septembrie în Piața George Enescu din București.

Tot în luna septembrie va avea loc a X-a ediție a Bursei și Forumul de Turism Balnear. Evenimentul se va desfășura în perioada 24 - 27 septembrie în stațiunea Băile Felix și va reni un număr important de agenții de turism, investitori și administratori de unități specializate, reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai mass-media și ai asociațiilor din turism, potrivit informațiilor publicate pe site-ul Organizației Patronale a Turismului Balnear (OPTBR).

Pe 15 octombrie va avea loc eTravel Conference, cel mai mare eveniment național de comerț și promovare online dedicat industriei de turism din România. Tendințele actuale, provocările și oportunitățile pe care le aduc noile metode de promovare industriei de turism vor fi prezentate pe larg pe 15 octombrie, la Crowne Plaza Hotel, București. Conferinta se adresează celor care își doresc să integreze eficient metodele de comunicare și marketing în promovarea afacerii lor, să crească vânzarea numărului de pachete turistice și creșterea notorietății brandului. Detalii complete despre eveniment și înscriere sunt disponibile pe site-ul dedicat: www.etravelconference.ro.

evenimenteturismin2014

În perioada 24 - 26 octombrie, la Sala Palatului va avea loc Salonul Național de Vinuri al României VINTEST, un loc de întâlnire pentru reprezentanţii industriei vinului: producători de vin şi de servicii conexe, distribuitori, firme de turism vitivinicol, dar şi ambasadori, experţi degustători şi iubitori ai vinului.

În perioada 13 - 16 noiembrie va avea loc ROMHOTEL - Expoziție internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante. Expoziția va avea loc în Pavilioanele C5 și C6 din cadrul centrului expozițional Romexpo.

O expoziție cu tradiție, ajunsă la a XXII-a ediție, ROMHOTEL reprezintă platforma ideală pentru expunerea, în condiții profesioniste, a noutăților și tendințelor unei piețe în continuă schimbare, așa cum este industria ospitalității românești. Îmbinând funcționalitatea cu estetica, ROMHOTEL oferă cele mai noi și atractive soluții de dotări pentru hoteluri, restaurante, cafenele și baruri, dar și echipamente de ultimă generație folosite în cadrul acestora.

La fiecare ediție ROMHOTEL, companii din România și din străinătate expun piese de mobilier și echipamente necesare pentru buna funcționare a structurilor de primire și a unităților de alimentație publică și catering. De asemenea, pe durata expoziției sunt organizate conferințe care abordează subiecte de interes pentru domeniul HoReCa, dar și competiții de barista profesional, demonstrații de servire și degustare a vinului, bartending și barista.

În aceeași perioadă, în cadrul Centrului Expozițional Romexpo va avea loc și ediția de toamnă a Târgului de Turism al României.

Începutul lunii decembrie aduce cel mai mare eveniment dedicat vinului organizat în România. Târgul Internațional de Vinuri GoodWine va avea loc în perioada 5 - 7 decembrie, în Pavilionul C1 din cadrul Romexpo. Ajuns la cea de-a 12-a ediție, evenimentul va reuni producători de vinuri, importatori, distribuitori şi companii din domenii conexe. Prezența la GoodWine oferă expozanților oportunitatea de a-și prezenta vinurile, produsele sau serviciile, de a studia oferta concurenței, dar asigură în același timp și un cadru oportun îmbogățirii contactelor de afaceri. De cealaltă parte, vizitatorii au avantajul de a găsi într-un singur loc o ofertă variată și complexă de vinuri premium autohtone și internaționale. Evenimentul este dedicat atât profesioniştilor cât şi publicului larg.

Menționăm că lista evenimentelor nu are pretenţia de a fi exhaustivă.