ANTREC estimează o creștere a cererii în programul “Vacanțe la țară”

programvacantelataraA.N.T.R.E.C. România anunţă derularea ediţiei 25 a programului “Vacanţe la ţară”, în perioada 3 mai - 19 iunie 2015.  

Ca în fiecare an, acest program este iniţiat şi organizat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural - A.N.T.R.E.C. România. Destinatarii programului sunt toate categoriile de turişti, care pot descoperi viaţa satului, tradiţiile locurilor respective, ospitalitatea specifică acestui tip de turism şi nu în ultimul rând, pot servi o masă tradiţională cu bucate specifice fiecărei zone pentru care vor opta.

Asociația Naţională a Agenţiilor de Turism (A.N.A.T.) a propus valorificarea acestuia şi prin agenţiile de turism membre, ca şi la ediţiile precedente.

Iată care sunt tarifele recomandate pensiunilor pentru actuala ediţie a programului “Vacanţe la ţară”:

-    pensiuni de 2 margarete  175 lei/ persoană              
-    pensiuni de 3 şi 4 margarete  225 lei/ persoană
-    pensiuni de 5 margarete  290  lei/ persoană

În tarif sunt incluse 5 nopţi cazare în cameră dublă, respectiv 6 zile, prima noapte de cazare fiind aferentă zilei de duminică. Sejurul se va încheia în ziua de vineri. Fiecare pensiune participantă în acest program va oferi din partea casei micul dejun.

Rezervările se pot face direct la pensiune, prin agenţiile membre A.N.A.T., prin filialele A.N.T.R.E.C. Filialele A.N.T.R.E.C. participante, în prima fază, la acest program sunt: Alba, Argeş (Rucăr), Bihor (Băile Felix, Băile 1 Mai, Remeţi), Braşov (Bran, Moieciu, Râşnov, Teliu, Timişul de Jos, Zărneşti), Constanţa, Covasna (Balvanyos, Dalnic, Târgu Secuiesc), Gorj (Cartiu, Baia de Fier, Peştişani, Tismana), Iaşi (Codrii Paşcanilor), Maramureş (Botiza, Deseşti, Şieu, Rozavlea, Poienile Izei, Săpânţa, Borşa), Mehedinţi (pensiuni din Clisura Dunării/Cazanele Dunării), Neamţ (Ceahlău, Pipirig) şi Prahova (Slănic Prahova).

Pe parcurs vor mai adera şi alte pensiuni, inclusiv din alte regiuni. Toate amănuntele vor fi publicate permanent pe site-ul www.vacantelatara.ro.

«Anul trecut s-au împlinit 20 de ani de când un vis semeţ a prins încet, încet contur, acela de a reuni şi de a reprezenta pensiunile din România sub o umbrelă protectoare, Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural - ANTREC. Iată că în acest an marcăm o altă aniversare simbolică – cea de-a XXV-a ediţie a programului Vacanţe la ţară, devenit deja tradiţional şi mult aşteptat de către turişti. Estimăm o creştere a cererii faţă de anul precedent, în cadrul acestui program. De asemenea, pot spune, cu siguranţă, că în acest an, cererea pentru turism rural este cu mult mai mare de 1 Mai decât a fost în perioada de Paşte. Orientarea turiştilor români către pensiuni are două motive puternice. În primul rând, din ce în ce mai mulţi români optează pentru tradiţii, linişte şi un cadru natural deosebit. Pe de altă parte, la ora actuală există peste 6000 de pensiuni, vile şi hosteluri autorizate în aproape toate regiunile ţării, fiind extrem de accesibile pentru turişti. Bucureştenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii - Maramureş sau zona Apusenilor, ieşenii - Neamţ şi Bucovina”, subliniază doamna Maria Stoian, preşedintele fondator al ANTREC.

Sursă foto: www.partners.com