FPTR solicită retragerea Proiectului de Lege a Turismului promovat de MECT

legeturism2015Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) solicită retragerea Proiectului de Lege a Turismului promovat de Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului (MECT).

Începând cu data de 26 iunie 2015, timp de 10 zile, Proiectul de Lege a Turismului s-a aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT) la secţiunea Transparență decizională. Vineri, 3 iulie 2015, a fost depusă la MECT adresa nr 737 referitor la punctul de vedere FPTR privind acest proiect

"FPTR consideră proiectul de lege ca fiind unul incoerent, publicat fără consultarea patronatelor din turism. FPTR este singura federaţie patronală reprezentativă din turismul românesc, care încă din anul 2013 s-a implicat activ în elaborarea unui proiect de Lege a Turismului. De aceea, FPTR solicită retragerea imediată a proiectului de pe site-ul ministerului şi dispunerea unei anchete administrative pentru angajaţii care au elaborat proiectul, aceştia reuşind compromiterea imaginii ministerului şi a măsurilor dispuse de Guvern pentru creşterea progresivă a veniturilor şi a eficienţei activităţii din turismul românesc", se arată într-un comunicat al Federației.

Link adresă nr 737/06.07.2015 depusă la MECT:  /media/9670/Adresa fptr legea turismului.PDF