Perioadă bună pentru industria ospitalității

ocuparehoteluriÎn această perioadă se înregistrează un grad mare de ocupare turistică în destinațiile de vacanță românești, informează Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT). Turiștii români s-au orientat mai mult, față de alți ani, către destinațiile românești de vacanță pentru a petrece sărbătorile de iarnă.  

Înregistrăm un grad mare de ocupare în perioada minivacanței de Crăciun și se anunță un grad foarte mare de ocupare în perioada Revelionului în stațiunile turistice românești. Topul 3 al destinațiilor preferate de români poziționează Valea Prahovei, Transilvania și Bucovina pe primele locuri”, se arată în comunicatul FAPT.

În plus, încurajați de vremea frumoasă, chiar dacă nu au cumpărat pachete de vacanță de Crăciun, mulți români au ales să petreacă măcar o zi / câteva ore în stațiuni sau atracții turistice aflate la distanță relativ mică de orașul în care locuiesc. De exemplu, o călătorie spre mare sau spre munte. În acest fel, au consumat servicii turistice în structuri de alimentație publică sau de agrement.

Campania FAPT "Vacanță în tara mea" continuă să invite turiștii români să descopere România și atracțiile turistice din orașele și stațiunile de vacanță românești. Hotelurile, pensiunile, restaurantele, cluburile și locatiile de agrement din România îi așteaptă cu servicii turistice corecte și cu oferte atractive. În plus, oferim zâmbet pentru fiecare turist care alege România, acasă. În prag de An Nou, le mulțumesc tuturor colegilor din industria ospitalității din România pentru efortul și dedicația neobosită cu care au continuat să facă turism în România. Construim mai departe!", a declarat Corina Martin, Președinte FAPT.

Sursă foto: www.tnooz.com