Legea care interzice fumatul în spațiile publice închise este constituțională

interzisfumatCurtea Constituțională a decis că legea care interzice fumatul în spațiile publice închise este constituțională.

Iată comunicatul oficial al CCR:

În ziua de 27 ianuarie 2016, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.a) din Constituţia României şi al art.15 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecția de neconstituționalitate a Legii privind modificarea și completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a respins obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile Legii privind modificarea și completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun sunt constituţionale în raport de criticile formulate.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României”.

Legea vizează interzicerea completă a fumatului în toate spațiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii.

Puteți citi legea, la link-ul următor.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/docs/2011/pr399_11.pdf

Traseul legii îl găsiți la link-ul următor

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=11726

Sursă foto: www.protv.md