Perspective optimiste de angajare în hoteluri și restaurante în T2

locurimuncahotelurisirestauranteMai mult de 1 din 4 angajatori români preconizează creșteri ale numărului total de angajați în al doilea trimestru din 2016, conform celei mai recente ediții a Studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă. Studiul investighează 10 sectoare de activitate diferite, printre care și sectorul Hoteluri și Restaurante.

26% dintre angajatori anunță intenții de sporire a numărului total de angajați, 7% anticipează scăderi și 66% nu prevăd schimbări în dimensiunea forței de muncă, ceea ce rezultă într-o Previziune Netă de Angajare de +10%, relativ stabilă atât comparativ cu trimestrul I/2016, cât și cu trimestrul II/2015.

"Chiar și după eliminarea variațiilor sezoniere care din 2013 încoace impulsionează optimismul angajatorilor referitor la lunile aprilie - iunie, ne rămâne imaginea pozitivă a 23 de trimestre consecutive de intenții pozitive privind angajările, din care ultimele 5 trimestre de Previziuni Nete de Angajare relativ stabile, din două cifre. Tendința spre o continuare a creșterii numărului de locuri de muncă nu este ireversibilă, dar deocamdată efectele optimismului persistent al angajatorilor se fac simțite, atât prin înmulțirea oportunităților pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă, cât și prin intensificarea competiției pentru talentele disponibile”, spune Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

Previziunile sunt pozitive pe tot cuprinsul țării, angajatorii din regiunile București și Ilfov, Centru și Sud-Vest fiind cei mai optimiști, așa cum arată Previziunile Nete de Angajare din aceste regiuni, de +16%. În regiunea București și Ilfov angajatorii raportează de altfel perspectivele cele mai robuste din ultimii aproape cinci ani, iar Previziunea Netă de Angajare se îmbunătățește cu 7 puncte procentuale atât comparativ cu trim. I al acestui an, cât și cu trim. II/2015.

În nouă din cele 10 sectoare de activitate cuprinse în studiu, angajatorii se așteaptă la creșteri ale nivelului de personal în intervalul aprilie - iunie 2016.

Referitor la sectorul Hoteluri și Restaurante, 39% dintre angajatori anunță planuri de creștere a numărului total de angajați, o pondere printre cele mai mari trei din țară, și doar 6% iau în considerare reduceri. După eliminarea variațiilor sezoniere, tendința continuă să indice un optimism ponderat, dată fiind o Previziune Netă de Angajare ajustată sezonier de +10%. Intențiile de angajare din trimestrul II/2016 rămân relativ stabile, atât de la trimestru la trimestru, cât și de la an la an.

Studiul integral este accesibil online aici.

Sursă foto: www.outsourcingadvisors.ro