Programul Every Can Counts, o soluție inovatoare și gratuită pentru Horeca

Every Can Counts este soluţia pentru cei care vor să-şi desfăşoare afacerea într-un mod responsabil faţă de mediu şi, în acelaşi timp, să evite amenzile pentru neîndeplinirea obligaţiilor legale în ceea ce priveşte colectarea selectivă în afacerea lor. Programul, lansat şi derulat în România de Asociaţia Alucro, este dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu. Nu presupune costuri de implementare şi nici alte costuri pentru derulare. Mai mult, Asociaţia Alucro vine cu idei de campanii şi concursuri adresate clienţilor, pentru a vă ajuta să asiguraţi vizibilitatea programului în hotel, restaurant sau bar...

 

Ce face Every Can Counts

Every Can Counts este un program european de colectare a dozelor din aluminiu apărut pentru prima dată în Regatul Unit, în anul 2009. A fost lansat în câteva ţări, printre care şi România, în acest moment fiind prezent în 10 ţări: Irlanda, Franţa, Anglia, Austria, Ungaria, Grecia, Muntenegru, Spania. În România, Asociaţia Alucro deţine licenţa pentru derularea programului, iar întreaga activitate se concentrează în jurul unui obiectiv principal: acela de a încuraja mediul privat şi cel public să recicleze dozele din aluminiu.

reciclarehoreca

Ce soluţii oferă Every Can Counts

Every Can Counts nu este un program dedicat doar companiilor, ci şi hotelurilor, restaurantelor şi barurilor. Ceea ce au în comun toate locaţiile este faptul că pot implementa programul în mod gratuit şi fără alte costuri pe toată durata derulării.

Implementarea programului Every Can Counts nu înseamnă costuri, ci doar o mică responsabilitate pentru angajaţi. Celor care sunt noi în acest program le oferim un kit gratuit de implementare, care conţine cutie de colectare, materiale de promovare, template de comunicare online, comunicare externă, dar şi un colector autorizat care să ridice dozele. Odată implementat programul, partenerii noştri vor putea beneficia şi de preluarea altor tipuri de deşeuri – sticlă, plastic, etc. Poate părea un proces complex, însă experienţa programului ne-a arătat că beneficiile sunt mai importante, iar rezultatele obţinute ne-au întărit convingerea că reciclarea dozelor din aluminiu este importantă în orice mediu de activitate, declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro.

Implementarea programului „Every Can Counts” pe segmentul business este o modalitate eficace şi vizibilă pentru a arăta angajaţilor, partenerilor şi clienţilor orientarea spre sustenabilitate şi responsabilitate. Înscrierea în program presupune semnarea unui formular de aderare care va oferi ulterior o serie de beneficii partenerului înscris în program:

1. Suport logistic gratuit - materiale de prezentare, cutii colectare, suport informaţional: informaţii despre reciclarea dozelor, filme documentare şi prezentări.

2. Colector autorizat - odată implementat programul, Every Can Counts România asigură colectarea dozelor prin intermediul colectorilor autorizaţi;

3. Trasabilitate - documente justificative privind traseul deşeurilor colectate;

4. Idei care pot motiva angajaţii şi clienţii să colecteze - concursuri, materiale video, premii, acces la studii de caz internaţionale;

5. Materiale de comunicare personalizate cu sigla partenerului

Echipamente electronice Can Power - Optimized for Recycling

reciclaredoze

Dincolo de sprijinul logistic şi de trasabilitate, pe care îl poate oferi pentru reciclarea dozelor, Asociaţia Alucro vine cu idei inovatoare pentru clienţii hotelurilor şi restaurantelor. Echipamentele electronice personalizate “Can Power - Optimized for Recycling” au atât un scop practic, acela de a încărca diferite device-uri (telefoane, tablete, laptopuri etc), dar reprezintă şi un semnal vizual puternic, care poate fi amplasat într-un mediu informal (bar, cafenea etc), cu rolul de a le aminti clienţilor că pot economisi energia reciclând doza din care tocmai au băut.

Intraţi pe www.everycancounts.ro sau www.facebook.com/everycancounts.ro şi aflaţi cum vă puteţi înscrie în acest program. E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.