Antreprenorii horeca cer eliminarea hățișului birocratic la obținerea autorizației de funcționare

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit joi, 10 august, la sediul PMB, cu reprezentanții HORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România). Antreprenorii din Centrul Vechi sunt nemultumiți de faptul că mulți din agenții economici din Centrul Vechi funcționează fără autorizație, dintr-un motiv foarte simplu: pentru a obține o autorizație de funcționare, trebuie să se adreseze atât PMB cât și Primăriei sectorului 3. Pentru eliberarea unui singur aviz sunt cerute mai multe acte, iar formalitățile sunt extrem de greoaie.

Comercianții din Centrul Vechi nu intră sub incidența unei singure autorități, pentru că Centrul Vechi este considerat zonă protejată și astfel se raportează atât la PMB cât și la Primăria sectorului 3. Circuitul birocratic al actelor administrative blochează astfel activitatea comercială, reprezentanții HORA atrăgând atenția asupra unui exemplu elocvent: pentru o terasă de 14 m2, a fost nevoie de 5 luni pentru a obține o autorizație!

autorizatiefunctionarehoreca

Primarul General Gabriela Firea a susținut necesitatea creării unui Comitet de lucru format din reprezentanții Polițiilor locale de la PMB și de la Primăriile de sector, ai Direcțiilor juridice ale tuturor acestor instituții, dar și oficiali ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Primarul General a convenit, împreună cu reprezentanții antreprenorilor din Centrul Vechi, ca acest Comitet de lucru să îi prezinte la sfârșitul lunii septembrie soluțiile juste pentru deblocarea hățișului birocratic al obținerii unei autorizații de funcționare și de uniformizare a procedurii de autorizare.

Centrul vechi este una dintre cele mai importante atracții ale Capitalei! A venit momentul să încetăm cu birocrația, pentru a putea începe, cu adevărat, să ne ocupăm de bunăstarea orașului! Prin asta înțeleg, în primul rând, ca Bucureștiul să devină, în fiecare zi, un oraș aproape de oameni și de nevoile lor, o Capitală care știe să-și promoveze obiectivele turistice, și care, printr-o administrație eficientă, poate să își sporească veniturile tocmai din punerea în valoare a orașului!”, a susținut Gabriela Firea.

Organizația HORA a susținut că este necesară o condiție unitară pentru toate primăriile de sector, astfel ca acestea să aibă o listă standard de acte solicitate pentru obținerea autorizației de funcționare.

Sursă foto: www.bucurestifm.ro


Cele mai citite articole

Prev Next