Curățenia – literă de lege în HoReCa

Curățenia – literă de lege în HoReCa
person Horeca
access_time_filled

Când vine vorba de hoteluri sau restaurante, igiena este (sau mai bine spus ar trebui să fie!) literă de lege. Motivele sunt cât se poate de evidente: o curățenie deficitară poate avea implicații serioase asupra sănătății clienților și angajaților, dar și asupra imaginii unei unități HoReCa (și implicit asupra profitului acesteia).

Murdăria “pătează” imaginea brandurilor din HoReCa, iar în industria ospitalității imaginea reprezintă totul. “Niciun client nu va accepta să doarmă într-o cameră de hotel murdară sau să mănânce dintr-o farfurie pătată”, spune Daniela Tivig, Director General Cleaning Logistic, prin care subliniază prioritatea curățeniei pe lista de cerințe a fiecărui oaspete.

Cât de multă atenție acordă însă proprietarii sau operatorii HoReCa din România acestui aspect primordial pentru siguranța și satisfacția clienților? Este curățenia o prioritate în locațiile HoReCa?

curateniainhoteluri

Da, curățenia este o prioritate! Din păcate, majoritatea proprietarilor de hoteluri nu acordă atenție acestui aspect foarte important, de altfel, pentru afacerea lor. în momentul de față, în România nu se vorbește despre tendințe în materie de curățenie, ci despre educația personalului din domeniul HoReCa.

,,încercăm să explicăm operatorilor din HoReCa cât de importante sunt «curățenia și dezinfecția», precum și impactul lor în percepția oaspeților. Acești factori principali în siguranța și satisfacția clienților duc la promovarea și recomandarea acestora”, spune reprezentantul Cleaning Logistic.

într-un scurt interviu pentru revista Horeca România, Directorul General Cleaning Logistic oferă operatorilor HoReCa câteva recomandări în materie de curățenie și dezinfecție.

Care sunt cele mai importante aspecte de luat în calcul pentru unitățile HoReCa în materie de curățenie?

Produsele de curățenie sunt un factor important într-un hotel sau orice altă instituție, dar cel mai important este „să fie folosite corect”. Personalul responsabil de curățenie joacă un rol foarte important. Instruirea îl ajută să cunoască suprafețele, să identifice tipurile de murdărie, precum și produsele necesare pentru efectuarea curățeniei și dezinfecției. Echipa noastră, prin profesionalismul și experiența ei, recomandă modalitatea de lucru, alături de produsul optim dintr-o gamă completă și eficientă.

Pe lângă produse profesionale, oferiți și consultanță locațiilor HoReCa. Care sunt principalele provocări pe care le întâmpinați în acest segment?

Cleaning Logistic este mai mult decât un furnizor de produse pentru curățenia profesională, este un partener ce asigură instruirea personalului, optimizarea timpului și a metodei de lucru, în vederea obținerii unui rezultat ideal, la un preț corect.

Cleaning Logistic oferă un pachet complet de sisteme, servicii și produse cu ajutorul căruia clienții HoReCa obțin curățenia necesară impresionării oaspeților, asigurându-și astfel loialitatea acestora.

Principalele provocări într-o locație HoReCa ar fi să-i convingem pe clienții noștri să respecte următoarele criterii:

  • Camerele de oaspeți și zonele publice curate și confortabile, cu miros proaspăt.
  • Lenjerii curate, moi, plăcut mirositoare.
  • Pardoseli strălucitoare și covoare fără pete.
  • Zona de relaxare și zona de piscină curate și dezinfectate.
  • Pahare, farfurii și tacâmuri strălucitoare.

curateniainindustriahoreca

Care considerați că sunt principalele greșeli pe care le fac operatorii HoReCa la capitolul curățenie?

O să răspund cu o întrebare. Care este primul criteriu de calitate unui hotel? Curățenia în camere și restaurant! Nu vreau să fiu foarte dură, dar, după foarte mulți ani de experiență în acest domeniu, mi-am dat seama că majoritatea proprietarilor de hoteluri din România nu acordă atenție celui mai important aspect pentru afacerea lor, și anume „Curățenia”.

Cât de important este ca în locațiile HoReCa să se folosească detergenți profesionali?

în domeniul profesional, fiecare detergent ia naștere pentru a rezolva o problemă a curățeniei specifice. Aceștia sunt destinați exclusiv curățeniei și dezinfecției realizate în afara sferei domestice, cu ajutorul personalului specializat. Utilizând produse specifice fiecărui sector și suprafață în parte avem o putere mai mare de curățare și îndepărtare a murdăriei persistente. Se asigură astfel o igienă impecabilă, spre deosebire de detergenții casnici folosiți doar pentru întreținere.

Interviu realizat de Diana Sbârcea, pentru ediția 86 a revistei Horeca România.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302