Ansamblul rezidențial Silver Mountain Resort din Poiana Brașov intră în circuitul turistic ca unitate de 4 stele

Piața imobiliară din România consemnează cea mai mare tranzacție de închiriere de unități rezidențiale în scop hotelier către un operator specializat: ansamblul rezidențial Silver Mountain Resort din Poiana Brașov va fi inclus în circuitul turistic ca unitate de patru stele cu 132 de apartamente disponibile, la care există potențialul de a se adăuga apartamentele vândute către actualii și viitorii proprietari, dacă aceștia vor opta pentru operarea apartamentului lor în regim hotelier.

Bookingpedia va fi operatorul apartamentelor şi a facilităţilor din cadrul complexului. Pe lângă închirierea a 132 de apartamente din complex, va fi închiriată şi sala multifuncţională ce cuprinde restaurantul, centrul spa şi sălile de conferinţă. Suprafaţa utilă închiriată este de aproximativ 20.000 mp.

BCR este proprietarul celor 132 de apartamente disponibile din cadrul complexului Silver Mountain, precum şi al clădirii multifuncţionale şi terenului aferent. Apartamentele vor fi în continuare promovate pentru vânzarea retail, viitorii proprietari având la dispoziție atât un apartament de vacanţă cât şi posibilitatea unei investiţii pe termen lung.

resortsilvermountain

Închirierea celor 132 de apartamente din Silver Mountain reprezintă un eveniment deoarece marchează mai multe premiere în peisajul investiţional autohton: este cea mai mare tranzacţie de închiriere de unităţi rezidenţiale în scop hotelier către un singur client corporate din ultimii 25 de ani din România; orice client potenţial care va dori să cumpere un apartament în acest complex va avea posibilitatea să achiziţioneze nu doar un bun imobil, ci şi un business la cheie - poate opta să continue contractul cu Bookingpedia şi să ofere spre închiriere apartamentul în regim hotelier.

În plus, proprietarii existenţi şi cei care vor achiziţiona un apartament în complexul Silver Mountain vor putea beneficia de o paletă largă de servicii hoteliere (restaurant, bar, acces la piscină, masaj, sală de fitness, valet parking, curăţătorie, etc). Bookingpedia va dota sala de conferinţe, centrul spa, restaurantul şi bucătăria aferentă. De asemenea, operatorul Bookingpedia va amenaja un loc de joacă pentru copii, centru de închiriere a echipamentului de schi profesionist, precum şi un serviciu shuttle-bus pentru clienţi către pârtiile de schi din Poiana Braşov.

Dezvoltarea mixului de facilităţi de către Bookingpedia are scopul de a asigura clasificarea complexului de apartamente Silver Mountain Resort la 4*. Complexul Silver Mountain a fost deschis publicului începând cu 1 noiembrie 2018.

silvermountainpoianabrasov

Tranzacţia a fost intermediată de compania EST Hospitality, consultantul ales de Banca Comercială Română, proprietarul apartamentelor din Complexul Silver Mountain, compania fiind reprezentată de Mircea Draghici, managing director, şi Catinca Nicolae, consultant.

Silver Mountain Resort este amplasat în cea mai exclusivistă destinaţie turistică din România, Poiana Braşov, la 15 km de oraşul Braşov, şi la mai puţin de 180 km de Bucureşti. La numai 3 km se află cele 12 pârtii de schi cu diverse grade de dificultate.

Complexul este construit pe un teren cu suprafaţă de 2,5 ha şi cuprinde patru clădiri de apartamente (A, B, G1 şi G2) cu parcare subterană şi clădire multifuncţională care găzduieşte restaurantul, clubul şi centrul spa (piscina interioară, piscina exterioară încălzită, jacuzzi, saună umendă şi uscată, sala de fitness), fiind astfel asigurate toate facilităţile necesare pentru petrecerea vacanţei la munte.

Clădirile rezidenţiale oferă o gamă variată de apartamente, de la garsoniere, la apartamente cu două până la şase camere şi tip penthouse. Apartamentele se caracterizează prin living spaţios şi o vedere superbă asupra muntelui şi pădurii.

Întreaga proprietate cuprinde şi o suprafaţă de teren liber de 23 ha care poate face obiectul unei tranzacţii de investiţie, alături de 61 de apartamente şi locurile de parcare aferente, amplasate în clădirea G2, în timp ce apartamentele din clădirile A, B şi G1 sunt în prezent promovate pentru vânzarea retail.

Cu Silver Mountain Resort Poiana Braşov 4* ne consolidăm prezenţa în Braşov şi propunem un produs hotelier complet cu spaţii de cazare şi oferta de servicii într-o destinaţie montană de top. Clienţii pe care-i avem deja în hotelurile pe care le administrăm caută locaţii noi, în mijlocul naturii şi care să le transmită emoţii pozitive, având în acelaşi timp toate facilităţile la dispoziţie. La Silver Mountain eşti înconjurat de natură cât vezi cu ochii, nu te simţi sufocat de alte construcţii, te simţi liber şi eliberat de stresul cotidian. Noi vom face totul pentru a crea aceste emoţii clienţilor noştri“, a declarat Andreea Achiţei, partener Bookingpedia.

Judeţul Braşov este un punct central pe harta circuitelor turistice operate de agenţiile de turism specializate în turismul de incoming, iar deschiderea Silver Mountain Resort vine în sprijinul nostru. În ultimii ani, oraşul Braşov a devenit tot mai solicitat ca destinaţie de afaceri şi timp liber şi agenţiile noastre întâmpină dificultăţi în a găsi camere de cazare pentru grupurile organizate. Unii dintre turiştii noştri pot chiar investi în apartamentele de la Silver Mountain Resort. Locaţia este în proximitatea Braşovului, priveliştea este unică, iar accesul este extrem de facil“, a declarat Ovidiu Tudor, preşedinte al Asociaţiei Incoming România care reuneşte agenţii turoperatoare specializate în turismul de incoming.

Ne bucurăm că am finalizat cu succes această tranzacţie. Există pe piaţă disponibilitate din partea multor investitori în domeniul hotelier, dar orice investitor responsabil se întreabă ce se va întâmpla cu bunul achiziţionat, cine se va ocupa de el şi cum îşi poate recupera investiţia într-un interval de timp rezonabil. Existenţa unui operator hotelier profesionist la Silver Mountain oferă răspuns la toate aceste întrebări şi am convingerea că acest produs va oferi un exemplu de bune practici atât pentru alţi investitori cât şi pentru sectorul bancar”, a declarat Mircea Draghici, managing partner EST Hospitality.

Bookingpedia SRL, reprezentată de Andreea Achiţei, este atât companie de management hotelier cât şi agenţie de vânzări online (portalul www.bookingpedia.ro). Compania are în management peste 1.500 de camere de hotel atât pe litoral (staţiunile Neptun, Costineşti, Mamaia, Eforie Nord), cât şi pe Valea Prahovei (staţiunea Sinaia, Predeal) şi Braşov. Bookingpedia SRL este şi co-fondator al sistemului de gestiune hotelieră Pynbooking (pyn.ro) implementat în peste 10.000 de camere de hotel din ţară şi străinătate (EAU, Grecia).

EST Hospitality este o companie cu peste 10 ani de expertiză în industria ospitalităţii din România. Printre cele mai recente proiecte de anvergură realizate de EST Hospitality se numără reprezentarea clientului Appex Alliance 1 SRL la achiziţia proprietăţii situate în str. Doamnei 12, Bucureşti (actualul Hotel Hilton Garden Inn), cât şi reprezentarea proprietarului RA-RA Hotels SA în procesul de selecţie, negociere şi semnare a contractului de franciză aferent dezvoltării Radisson Blu Braşov.