Ansamblul rezidențial Silver Mountain Resort din Poiana Brașov intră în circuitul turistic ca unitate de 4 stele

Ansamblul rezidențial Silver Mountain Resort din Poiana Brașov intră în circuitul turistic ca unitate de 4 stele
person Horeca
access_time_filled

Piața imobiliară din România consemnează cea mai mare tranzacție de închiriere de unități rezidențiale în scop hotelier către un operator specializat: ansamblul rezidențial Silver Mountain Resort din Poiana Brașov va fi inclus în circuitul turistic ca unitate de patru stele cu 132 de apartamente disponibile, la care există potențialul de a se adăuga apartamentele vândute către actualii și viitorii proprietari, dacă aceștia vor opta pentru operarea apartamentului lor în regim hotelier.

Bookingpedia va fi operatorul apartamentelor și a facilităților din cadrul complexului. Pe lângă închirierea a 132 de apartamente din complex, va fi închiriată și sala multifuncțională ce cuprinde restaurantul, centrul spa și sălile de conferință. Suprafața utilă închiriată este de aproximativ 20.000 mp.

BCR este proprietarul celor 132 de apartamente disponibile din cadrul complexului Silver Mountain, precum și al clădirii multifuncționale și terenului aferent. Apartamentele vor fi în continuare promovate pentru vânzarea retail, viitorii proprietari având la dispoziție atât un apartament de vacanță cât și posibilitatea unei investiții pe termen lung.

resortsilvermountain

închirierea celor 132 de apartamente din Silver Mountain reprezintă un eveniment deoarece marchează mai multe premiere în peisajul investițional autohton: este cea mai mare tranzacție de închiriere de unități rezidențiale în scop hotelier către un singur client corporate din ultimii 25 de ani din România; orice client potențial care va dori să cumpere un apartament în acest complex va avea posibilitatea să achiziționeze nu doar un bun imobil, ci și un business la cheie – poate opta să continue contractul cu Bookingpedia și să ofere spre închiriere apartamentul în regim hotelier.

în plus, proprietarii existenți și cei care vor achiziționa un apartament în complexul Silver Mountain vor putea beneficia de o paletă largă de servicii hoteliere (restaurant, bar, acces la piscină, masaj, sală de fitness, valet parking, curățătorie, etc). Bookingpedia va dota sala de conferințe, centrul spa, restaurantul și bucătăria aferentă. De asemenea, operatorul Bookingpedia va amenaja un loc de joacă pentru copii, centru de închiriere a echipamentului de schi profesionist, precum și un serviciu shuttle-bus pentru clienți către pârtiile de schi din Poiana Brașov.

Dezvoltarea mixului de facilități de către Bookingpedia are scopul de a asigura clasificarea complexului de apartamente Silver Mountain Resort la 4*. Complexul Silver Mountain a fost deschis publicului începând cu 1 noiembrie 2018.

silvermountainpoianabrasov

Tranzacția a fost intermediată de compania EST Hospitality, consultantul ales de Banca Comercială Română, proprietarul apartamentelor din Complexul Silver Mountain, compania fiind reprezentată de Mircea Draghici, managing director, și Catinca Nicolae, consultant.

Silver Mountain Resort este amplasat în cea mai exclusivistă destinație turistică din România, Poiana Brașov, la 15 km de orașul Brașov, și la mai puțin de 180 km de București. La numai 3 km se află cele 12 pârtii de schi cu diverse grade de dificultate.

Complexul este construit pe un teren cu suprafață de 2,5 ha și cuprinde patru clădiri de apartamente (A, B, G1 și G2) cu parcare subterană și clădire multifuncțională care găzduiește restaurantul, clubul și centrul spa (piscina interioară, piscina exterioară încălzită, jacuzzi, saună umendă și uscată, sala de fitness), fiind astfel asigurate toate facilitățile necesare pentru petrecerea vacanței la munte.

Clădirile rezidențiale oferă o gamă variată de apartamente, de la garsoniere, la apartamente cu două până la șase camere și tip penthouse. Apartamentele se caracterizează prin living spațios și o vedere superbă asupra muntelui și pădurii.

întreaga proprietate cuprinde și o suprafață de teren liber de 23 ha care poate face obiectul unei tranzacții de investiție, alături de 61 de apartamente și locurile de parcare aferente, amplasate în clădirea G2, în timp ce apartamentele din clădirile A, B și G1 sunt în prezent promovate pentru vânzarea retail.

Cu Silver Mountain Resort Poiana Brașov 4* ne consolidăm prezența în Brașov și propunem un produs hotelier complet cu spații de cazare și oferta de servicii într-o destinație montană de top. Clienții pe care-i avem deja în hotelurile pe care le administrăm caută locații noi, în mijlocul naturii și care să le transmită emoții pozitive, având în același timp toate facilitățile la dispoziție. La Silver Mountain ești înconjurat de natură cât vezi cu ochii, nu te simți sufocat de alte construcții, te simți liber și eliberat de stresul cotidian. Noi vom face totul pentru a crea aceste emoții clienților noștri“, a declarat Andreea Achiței, partener Bookingpedia.

Județul Brașov este un punct central pe harta circuitelor turistice operate de agențiile de turism specializate în turismul de incoming, iar deschiderea Silver Mountain Resort vine în sprijinul nostru. în ultimii ani, orașul Brașov a devenit tot mai solicitat ca destinație de afaceri și timp liber și agențiile noastre întâmpină dificultăți în a găsi camere de cazare pentru grupurile organizate. Unii dintre turiștii noștri pot chiar investi în apartamentele de la Silver Mountain Resort. Locația este în proximitatea Brașovului, priveliștea este unică, iar accesul este extrem de facil“, a declarat Ovidiu Tudor, președinte al Asociației Incoming România care reunește agenții turoperatoare specializate în turismul de incoming.

Ne bucurăm că am finalizat cu succes această tranzacție. Există pe piață disponibilitate din partea multor investitori în domeniul hotelier, dar orice investitor responsabil se întreabă ce se va întâmpla cu bunul achiziționat, cine se va ocupa de el și cum își poate recupera investiția într-un interval de timp rezonabil. Existența unui operator hotelier profesionist la Silver Mountain oferă răspuns la toate aceste întrebări și am convingerea că acest produs va oferi un exemplu de bune practici atât pentru alți investitori cât și pentru sectorul bancar”, a declarat Mircea Draghici, managing partner EST Hospitality.

Bookingpedia SRL, reprezentată de Andreea Achiței, este atât companie de management hotelier cât și agenție de vânzări online (portalul www.bookingpedia.ro). Compania are în management peste 1.500 de camere de hotel atât pe litoral (stațiunile Neptun, Costinești, Mamaia, Eforie Nord), cât și pe Valea Prahovei (stațiunea Sinaia, Predeal) și Brașov. Bookingpedia SRL este și co-fondator al sistemului de gestiune hotelieră Pynbooking (pyn.ro) implementat în peste 10.000 de camere de hotel din țară și străinătate (EAU, Grecia).

EST Hospitality este o companie cu peste 10 ani de expertiză în industria ospitalității din România. Printre cele mai recente proiecte de anvergură realizate de EST Hospitality se numără reprezentarea clientului Appex Alliance 1 SRL la achiziția proprietății situate în str. Doamnei 12, București (actualul Hotel Hilton Garden Inn), cât și reprezentarea proprietarului RA-RA Hotels SA în procesul de selecție, negociere și semnare a contractului de franciză aferent dezvoltării Radisson Blu Brașov.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302