Sfaturile experţilor Pro Formula pentru rezultate impecabile în spălarea profesională a rufelor

Atunci când privim fotografiile unor camere de hoteluri de 4 sau 5 stele, putem observa că lenjeria de pat, prosoapele, halatele de baie sunt albe imaculat. La fel, cele mai bune restaurante vor opta întotdeauna pentru feţe de masă, şervete şi naproane albe. De ce? Pentru că în industria ospitalităţii, dacă trebuie să asociem conceptul de “luxury” cu o culoare, există o singură alegere - albul strălucitor.

Albul este un simbol al curăţeniei, al calmului şi al unui anumit tip de lux. Albul adaugă eleganţă şi se potriveşte oricărui decor. Mai mult, au fost hotelieri care au declarat că atunci când au schimbat lenjeriile de pat cu unele 100% albe, oaspeţii lor au avut impresia, chiar dacă lucrurile nu stăteau aşa, că respectivele camere au fost renovate.

În plus, ţesăturile albe pentru pensiuni, hoteluri sau restaurante se vor dovedi cea mai bună alegere şi din perspectiva economică: durata de viaţă a ţesăturilor albe este mai lungă, dacă materialul este de calitate iar spălarea se face corect, cu produse eficiente.

rufecurateproformula

Cu produsele Pro Formula şi urmând sfaturile noastre din rândurile ce urmează, ţesăturile albe vor rămâne impecabile, fără pete, spălare după spălare, fără să-şi piardă din strălucire.

ico1Îndepărtarea petelor de vin roşu

Asigurați-vă că pata nu pătrunde adânc în țesătură aplicând imediat sare sau apă carbogazoasă. Apoi clătiți folosind apă caldă și un burete și lăsați peste noapte într-o soluție de apă caldă și detergent. După aceea, spălați cu detergent Omo Automat Pentru Rufe Albe la cea mai ridicată temperatură la care ţesătura poate fi expusă. Astfel, pata de vin se va oxida.

ico 2Îndepărtarea petelor de cafea şi ceai

Lăsați articolul la înmuiat sau spălați-l cât mai repede cu detergent, cum ar fi Omo Automat Pentru Rufe Albe. De preferință, spălați la 60 de grade. Combinația de agenți de înălbire și temperatură ridicată va asigura dispariția petelor.

omoautomat

ico 3Îndepărtarea petelor de gem şi dulceaţă

Petele recente de gem sau dulceaţă, de obicei, se îndepărtează uşor. Articolele cu pete vechi se pot înmuia în soluţie de apă cu detergent lichid Omo Active Clean sau Omo Horeca, apoi pot fi spălate ca de obicei.

indepartarepeteomo

ico 4Îndepărtarea petelor de sânge și a celor cauzate de proteine

Puneți articolul, imediat, la înmuiat în apă rece cu sare. Nu folosiți apă caldă, deoarece pata va pătrunde mai adânc în țesătură. În cazul articolelor extrem de murdare, schimbați apa până când aceasta rămâne curată, apoi spălați cu detergent lichid Omo. Dacă pata este veche sau persistă, lăsați la înmuiat timp de câteva ore în apă rece cu sare, apoi spălați normal. În cazul petelor foarte persistente, lăsați la înmuiat într-o soluție de apă caldă și detergent Omo. Înainte de a pune la înmuiat, frecați ușor pata, dinspre exterior spre interior, cu soluția respectivă.

ico 5Îndepărtarea petelor de grăsime

Spălaţi articolul cu detergent Omo la cea mai înaltă temperatură la care ţesătura poate fi expusă. Dacă pata persistă, încercaţi să folosiţi o substanţă care dizolvă grăsimea, cum ar fi un diluant. Apoi, spălaţi din nou.

ico 6Îndepărtarea petelor de ulei

Citiți cu atenție eticheta. În cazul petelor de mari dimensiuni, poate fi nevoie de curățare chimică sau tratare cu un detergent pentru îndepărtarea petelor de grăsime. În cazul petelor recente, de mici dimensiuni, frecați cu talc astfel încât acesta să pătrundă în țesătură, lăsați timp de 30 de minute, apoi îndepărtaţi pudra de talc şi spălați normal cu detergent Omo.

Odată petele îndepărtate, pentru un plus de prospeţime şi pentru întreţinerea ţesăturilor adăugaţi la ultima clătire balsam de rufe - Coccolino Balsam Concentrat De Rufe Spring Fresh sau Coccolino Pure. Fibrele ţesăturilor vor deveni flexibile, reducându-se astfel gradul de uzură şi uşurând călcarea. În plus, aşternuturile plăcute la atingere şi parfumate, prosoapele şi halatele moi vor asigura oaspeţilor dumnevoastră o experienţă de confort superioară.

coccolino

De asemenea, pentru păstrarea albului strălucitor, nu vă feriţi de înălbitor. Dozat corect, pe ţesăturile compatibile, vă va ajuta să păstraţi albul impecabil.

domestos

În plus, pentru rezultate perfecte, fără a face risipă de apă, energie, produse şi mai ales efort, trebuie să respectaţi câteva reguli de bune practici:

  • Încărcaţi maşina de spălat în mod corespunzător. Pentru cele mai bune rezultate, rufele trebuie să încapă lejer în cuvă, fără să fie înghesuite. Supraîncărcarea reduce acţiunea mecanică şi are multe efecte negative asupra rezultatelor de spălare şi a procesului de călcare. Nici încărcarea insuficientă nu este de dorit, aceasta sporeşte nivelul de agitare şi, prin urmare, reduce durata de viaţă a rufelor şi eficienţa maşinii.
  • Respectaţi instrucţiunile de dozare. Dozarea excesivă nu duce la rezultate mai bune de spălare.
  • Respectaţi întotdeauna instrucţiunile de spălare şi îngrijire de pe etichetele ţesăturilor.
  • Dacă articolele sunt încă pătate după spălare, este recomandat să le mai spălaţi o dată imediat. Uscarea acestora în tambur „fixează” pata, ceea ce face ca aceasta să fie și mai greu de îndepărtat ulterior.
  • Nu uscați excesiv articolele deoarece se pot micșora, pot căpăta o culoare gri și pot deveni aspre.
  • Acordaţi atenţia cuvenită curăţării şi întreţinerii maşinii de spălat între ciclurile de spălare.

Pentru mai multe sfaturi, trucuri şi materiale de training de la experţii Pro Formula sau pentru informaţii despre întreaga gamă de produse, accesaţi www.proformula.com sau ne puteţi contacta pe adresa de e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la telefon +4 021 233 3894. Vă garantăm, veţi avea mai puţine griji - timp câştigat pentru afacerea dumneavoastră!


Cele mai citite articole

Prev Next