Titus Andronicus… gastronomic

Titus Andronicus, gastronomic

Saptamana trecuta compania de teatru La Fura del Baus a jucat la San Sebastian, Spania, piesa Titus Andronicus, exclusiv pentru presa. Degustarea Titus Andronicus este cea mai recenta productie a trupei de teatru catalane in colaborare cu restaurantul Mugaritz, al carui chef Andoni Luis Aduriz a facut parte din echipa El Bulli. Premiera teatrala a fost inceputul turneului international care va dura 2-3 ani.
Pentru realizarea efectelor sangeroasei piese, actorii au folosit vinul. Reprezentatia scenica a incorporat elemente gastronomice cu ajutorul echipei de bucatari a restaurantului Mugaritz. Clasat pe locul 4 in anul 2008, in topul 50 al celor mai bune restaurante, locul 7 in 2007 si locul 10 in 2006, restaurantul Mugaritz, isi redeschide portile pe 15 iunie, perioada care coincide cu deschiderea El Bulli. in luna februarie a acestui an, la Mugaritz a avut loc un incendiu de proportii care a scos din circuit restaurantul. Cu ajutorul chefilor Andoni Aduriz si Javier Vergara, compania de teatru a creat o tragedie pe care publicul prezent sa o poata gusta. Cei doi chefi joaca un rol activ in drama teatrala prin crearea de preparate culinare pentru fiecare scena din piesa. Piesa se bazeaza pe opera lui Shakespeare ”Lamentabila tragedie a lui Titus Andronicus” scrisa intre 1592 si 1594, care prezinta povestea generalului roman.

Titus_title_page


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok