Guvernul a adoptat două măsuri noi de sprijin pentru sectorul HoReCa

Guvernul a adoptat două măsuri noi de sprijin pentru sectorul HoReCa
person Horeca
access_time_filled

Guvernul a adoptat în cadrul ședinței de ieri două măsuri pentru domeniul HoReCa, și anume scutirea de la plata impozitului specific pentru acest domeniu pentru 90 de zile și scutirea unei tranșe pentru operatorii economici din domeniul Horeca care dețin în administrare și proprietăți de plajă.

masurisprijinhoreca

Astfel, plata impozitului specific se va face până la 25 octombrie, și nu 25 iulie cum era stabilit inițial, iar în ceea ce privește cea de a doua măsură, scutirea de la plata unei tranșe pentru operatorii economici din HoReCa și care dețin în administrare și proprietăți pe plajă, aceștia au fost scutiți de una din cele trei tranșe de plată la care aveau obligația pentru anul 2020.

Operatorii economici care desfășoară activități pe plajă, care au în administrare aceste spații, erau obligați la plata unor taxe de administrare a acestor plaje, în număr de trei tranșe. Potrivit acestui act normativ, aceștia sunt scutiți de una dintre aceste tranșe. în cazul celor care aveau obligația de plată în două tranșe se va aplica o scutire de 30% din cuantumul datorat.

Sursa: Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri – Departamentul pentru Turism.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302