Alan Parker se retrage din industria ospitalitatii

Alan Parker se retrage din industria ospitalitatii

Alan_ParkerWhitbread

Alan Parker, director executiv Whitbread plc, va fi premiat pentru intreaga sa activitate in industria ospitalitatii, in cadrul celei de-a 14 editie a Forumului International al Investitiilor in domeniul hotelier, care va avea loc la Berlin, intre 7-9 martie 2011. Acest premiu este oferit anual unei personalitati care a influentat semnificativ industria ospitalitatii prin actiunile si realizarile sale de-a lungul intregii vieti. Gala Premiului “Lifetime Achievement” va avea loc pe 9 martie 2011, la hotelul InterContinental din Berlin.

Costa-Coffee-budget1

“Suntem mandri sa Ãii recunoastem meritele. Tema conferintei de anul viitor este Iesi din multime, iar Alan Parker este cu siguranta unul dintre liderii care a facut diferente in industria ospitalitatii a declarat Gideon Dean, co-organizator al International Hotel Investment Forum (IHIF). “Strategia folosita de Parker pe perioada crizei - hoteluri economice prietenoase, cafenele si puburi, a crescut veniturile semnificativ intr-una dintre cele mai dificile perioade economice. Industria ospitalitatii va suferi o pierdere grea atunci cand acesta  se va retrage, la sfasitul anului”, a declarat Jonathan Worsely, co-organizator IHIF.

IHIF_Kevin_Murphy

Parker s-a alaturat la Whitbread in 1992, ca director general al Whitbread Hotel Company si a fost director executiv al Whitbread plc, incepand din 2004. Dupa ce Whitbread a achizitionat Costa in 1995, cand Starbucks detinea locul unu pe piata, in mai putin de sase ani Costa Coffe a ajuns numarul unu in Marea Britanie, iar contributia lui Alan Parker la continua dezvoltare a brandului Costa este  de necontestat.  inainte sa se alature echipei Whitbread el a avut o experienta anterioara in industria ospitalitatii extrem de bogata ca Managing Director al Crest Hotels Europe si Senior Vice-presedinte al Holiday Inn din Europa, Orientul Mijlociu si Africa. Functiile sale includ: director Jumeirah Group LLC, director British Hospitality Association, profesor colaborator la Universitatea din Surrey, director World Travel&Tourism Council si director Buckland School Foundation.

Costa+Coffee_700

IHIF reprezinta cea mai mare intalnire de la nivel european a liderilor din industria hoteliera atragand o multime impresionanta de participanti in martie 2011, in jur de 1.600. Programul evenimentului va fi afisat in curand pe site-ul www.berlinconference.com, iar inregistrarile pentru eveniment au inceput deja.

Castigatori anteriori ai premiului pentru intreaga cariera in industria ospitalitatii, au fost: Isadore Sharpe de la Four Seasons Hotels & Resorts; Lord Forte, Forte Hotels; Gabriel Escarrer, Sol Melia; Paul Dubrule&Gerard Pellison, Accor; Georg Rafael, Rafael Hotels; Marilyn Carlson Nelson, Carlson; PRS Oberoi, Oberoi Hotels; Kurt Ritter, Rezidor; Jim Sherwood, Orient-Express; Sir David Michels, Hilton International si Michael Hirst OBE, CB Richard Ellis Hotels.