Chefii romani participa la Cupa Culinara Mondiala de la Luxemburg

Chefii romani participa la Cupa Culinara Mondiala de la Luxemburg

Campionat gatit

Cupa Culinara Mondiala se va desfasura anul acesta in perioada 20-24 noiembrie 2010 la Luxemburg, in cadrul Salonului International de Gastronomie Expogast 2010, care va reuni aproximativ 2.300 de chefi din 51 de tari. Echipa Romaniei care va concura anul acesta la Culinary World Cup 2010 se pregateste intens pentru acest eveniment, realizand astazi o simulare a competitiei, in cadrul Centrului AROMA - Centru de excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara.

coperta aroma

Bucatari de pe toate cele cinci continente, vor prezenta miilor de vizitatori din lumea intreaga, o serie de creatii noi, specialitati si preparate culinare, toate ridicate la rang de arta culinara. Echipa Romaniei este formata din patru bucatari tineri si ambitiosi din Bucuresti, Cluj si Sibiu. Fatol Ioan, maestru in arta culinara, lucreaza in Cluj, la hotelul de patru stele City Plaza, Toma Ion lucreaza la Bn Sind Balneo Turism, Marius Urianu este bucatar sef la restaurantul Baum din judetul Medias si Marian Cucu este bucatar sef la firma de catering Pomello. Acestia vor incerca sa reprezinte Romania cu succes la Cupa Culinara Mondiala

Bucatar1

„Speram la o medalie. Astazi practic este o repetitie a ceea ce se intampla la Luxemburg si speram sa iasa totul bine. Ideea a fost a doamnei inginer Gabriela Berechet, directorul general al Companiei de Investitii pentru Turism, care ne-a propus sa facem o echipa. Am fost foarte incantat de idee, sa participam la un concurs de asa mare anvergura La Cupa Culinara Mondiala avem de alcatuit un meniu pentru 150 de persoane. Pentru inceput trebuie sa facem o supa, apoi un meniu din carne, un meniu din peste, un meniu pentru vegetarieni, doua garnituri de amidonoase, doua garnituri din legume si doua deserturi. Siun bufet de salata. Speram sa reprezentam Romania cu succes”, a declarat seful echipei Romaniei, Toma Ion.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok