Dulceata de gutui Topoloveana se lanseaza la Muzeul Taranului Roman

Dulceata de gutui Topoloveana se lanseaza la Muzeul Taranului Roman

in perioada 5-7 noiembrie 2010, Muzeul National al Ţaranului Roman gazduieste „Praznicul Sf. Mihail si Gavril” un targ care isi propune sa le ofere vizitatorilor produse traditionale romanesti, naturale, „preparate cu respectul cuvenit pentru oameni”, dupa cum se arata in comunicatul de presa emis de Sonimpex Serv Com, producatorul magiunului de Topoloveni.

gutui

Producatorii participanti la targ sunt pregatiti sa le raspunda vizitatorilor la orice intrebare, astfel ca acestia vor avea ocazia sa afle cum sunt preparate branzeturile, mezelurile, dulciurile, mierea si alte delicatese pe care le vor gasi pe mesele comerciantilor.

in cadrul targului va fi lansata dulceata de gutui fara zahar “Topoloveana”. Cum vremea lui brumar este rece, vizitatorii se pot incalzi la un pahar de vin fiert cu mirodenii, cu carne de vitel la protap, pastrame, saramura de peste si carnaciori.

muzeul-taranului-hrana21

Iar cumparaturile nu sunt singurul motiv pentru a veni la targ! Din ora in ora, copiii care isi serbeaza onomastica de Sf. Mihail si Gavril vor primi premii delicioase de la organizatori. Cei care sunt priceputi intr-ale bucatariei, isi pot arata talentul la numeroasele concursuri care au loc in cele trei zile de targ. Cea mai interesanta competitie va fi cea a colivelor, pentru ca ziua de 6 noiembrie este una in care ne aducem aminte de cei trecuti in nefiinta, in calendarul ortodox fiind marcata ca“Mosii de toamna”. Marcarea acestui moment se va face si prin donarea unei cantitati impresionante de magiun natural de prune catre trei case de copii de Bucuresti: “Robin Hood”, “Casa Sperantei” si “Centrul “Sf. Spiridon”. Micutii vor participa la o serie de concursuri, care au ca tema principala alimentatia sanatoasa.