Bucatarul de Aur al Bucurestiului isi alege astazi finalistii!

Bucatarul de Aur al Bucurestiului isi alege astazi finalistii!

buc4

Semifinala competitiei „Bucatarul de Aur al Bucurestiului” se desfasoara in decursul zilei de astazi in cadrul AROMA - Centrul de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara. Cei mai buni si curajosi bucatari din capitala au intrat deja in focul competitiei, organizata pentru a doua oara de Compania de Investitii pentru Turism si Federatia Bucatarilor din Romania, cu sprijinul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, al VinVest si al Federatiei Somelierilor din Romania, in parteneriat cu Bilancia si Ramada Bucharest Parc.

buc6

Cei sase bucatari participanti la semifinala sunt: Georgeta Codarleanu de la InterContinental,  Orlando Zaharia de la restaurantul Noblesse, Mihai Ionita de la Caro Parc Hotel, Ashlie Dias Thomas de la Crowne Plaza, Robert Andrei George de la restaurantul Mesogios si Constantin Ghimpu. Probele semifinalei constau in realizarea unui meniu din 3 servicii: gustare sau antreu, meniu de baza si desert, pentru doua persoane. Concurentii au la dispozitie 90 de minute, iar sursa de inspiratie trebuie sa fie bucataria romaneasca veche, dar care sa fie „regandita”. Dupa evaluarea de catre un juriu tehnic si unul artistic, se vor desemna finalistii. Punctajul minim de promovare in finala este 60 de puncte. La finala Bucatarul de Aur al Bucurestiului din 15 decembrie, bucatarii vor trebui sa execute acelasi meniu cu Ãimbunatatiri, insa pentru 12 persoane, 8 meniuri vor fi vandute, 3 meniuri pentru juriu si unul pentru presa.

buc5

Directorul Companiei de Investitii pentru Turism, Gabriela Berechet, a spus ca scopul acestei competitii este stimularea dorintei de a Ãimbunatii serviciile restaurantelor din Bucuresti si castigarea increderii consumatorilor in calitatea preparatelor autohtone, si ca si-ar fi dorit un mai mare interes din partea bucatarilor si a managerilor de restaurante pentru acest concurs.

buc10

„As fi dorit o deschidere mai mare catre aceasta competitie, echipele cu care am lucrat, atat echipa de la Compania de Investitii, cat si echipa de la Centrul AROMA si de la Bilancia, au facut eforturi aproape supraomenesti sa convinga concurentii sa participe la acest concurs destinat lor in primul rand. S-au inscris 9 concurenti si din pacate la semifinala s-au prezentat doar 6. Din pacate exista o reticenta a bucatarilor in a-si demonstra capacitatile profesionale, exista o reticenta vizavi de concursuri si o suficienta; toti se pretind buni fara insa a-si masura eforturile. Le este teama. Eu inteleg, este o situatie economica dificila pentru restauratie. Clienti din ce in ce mai putini, taxe din ce in ce mai multe, multi dintre participanti au motivat ca sunt singurii care trebuie sa tina restaurantul insa asa cum 6 bucatari au putut sa-si faca timp, ar fi putut sa-si faca si celelalte 200 de restaurante care au fost contactate personal. Managerii restaurantelor ar trebui sa-si sustina mai mult bucatarii sa participe la astfel de concursuri”, a declarat Gabriela Berechet.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok