Sase bucatari vor concura pentru titlul „Bucatarul de Aur al Bucurestiului”

Sase bucatari vor concura pentru titlul „Bucatarul de Aur al Bucurestiului”

bucf1

Semifinala competitiei „Bucatarul de Aur al Bucurestiului”, care a avut loc pe 3 noiembrie la AROMA-Centrul de Excelenta in Gastronomie si Tehnologie Alimentara, tocmai s-a incheiat. Toti cei sase participanti la semifinala au obtinut punctajul necesar si s-au calificat astfel in Marea Finala, care va avea loc pe 15 decembrie 2010, la Ramada Bucharest Parc. Trofeul ”Bucatarul de Aur al Bucurestiului” este transmisibil, castigatorul primeste placheta, iar trofeul se pastreaza timp de 1 an.

bucf-doamne-gustare

Emotii mari pentru aspirantii la titlul de Bucatarul de Aur al Bucurestiului. in fata unui juriu extrem de exigent, compus din Henrik Sebok si Attila Kovacs (juriul artistic) si din Daniel Stoenescu, Ion Toma, Gabriela Pascaru si Maria Popa (juriul tehnic), concurentii si-au prezentat meniurile realizate in cele 90 de minute care le-au fost alocate. Ion Toma, membru in juriu a declarat ca participantii au excelat la capitolul creativitate si ca au incercat sa dea tot ce este mai bun, insa este loc de mai bine: „Concurentilor le lipseste experienta marilor concursuri, dar se intelege deoarece sunt toti foarte tineri. Trebuie sa mai lucreze la gramajul portiilor de exemplu, care erau mult prea mari, si de asemenea Ãii sfatuiesc sa foloseasca mai multe culori in farfurie. Ãii felicit pentru curajul de a participa la aceasta competitie, care reprezinta o ocazie excelenta de a te perfectiona ca bucatar”.

bucf2

Georgeta Codarleanu, de la InterContinental, finalista la¾Bucatarul de Aur al Bucurestiului” 2010 ne-a declarat despre editia de anul acesta ca a fost una extrem de reusita si ca a invatat multe lucruri noi: „Am participat si anul trecut la competitie si Ãimi dau seama ca mereu este loc de mai bine in meseria de bucatar. Aceasta competitie este o ocazie excelenta de a ne cunoaste intre noi si de a invata practic unii de la altii”.

bucf4

Ãimpreuna cu Alexandra Dorobantu, ajutorul de bucatar, Georgeta Codarleanu a impresionat juriul cu un antreu format din Trio de amuse bouche - icre de crap, salata de vinete si pasta de branza cu marar - si dintr-o salata de pastrav afumat, cu sos crema de iaurt cu patrunjel. Pentru meniul principal, echipa de la InterContinental a pregatit un cotlet de miel la gratar in ierburi aromate, servit cu legume de sezon, mamaliga, spanac cu usturoi si sos de vin rosu. La desert au pregatit tarta de mere, servita cu inghetata de vanilie, fructe de padure si sos clad de caramel.

bucfdesert-doamne

Un alt finalist, Orlando Zaharia, de la restaurantul Noblesse, ne-a declarat ca pentru aceasta competitie a folosit doar produse 100% romanesti. „Am incercat sa reinvetez bucataria traditionala romaneasca. Din ce am observat in experienta mea de pana acum, bucatarii din Romania nu isi fac propriile meniuri, ci copiaza altele. Eu sunt de parere ca o copie niciodata nu va fi mai buna ca originalul. Acesta a realizat un desert inovativ, din... malai. „in bucataria moderna malaiul se foloseste foarte des la deserturi, indulcit cu lapte acesta formeaza ceea ce se numeste polenta”.

Finalistii isi vor prezenta preparatele in data de 15 decembrie, in cadrul unui dineu ce va avea loc in sala“Terra Grand Ball Room”, din cadrul Ramada Bucharest Parc. Gala de decernare a premiilor va oferi prilejul unei seri caritabile, intrucat preparatele vor fi “vandute” invitatilor, personalitati din viata culturala, sportiva si media, iar fondurile stranse vor fi donate Åžcolii Speciale nr. 8 ”Sf. Gavril” din Bucuresti.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok