Concursul National Maitre d’Hotel 2010 si-a ales castigatorul

Concursul National Maitre d’Hotel 2010 si-a ales castigatorul

Profesionisti din domeniul horeca din toata tara, sefi de sala si manageri de restaurante s-au intrecut la Concursul National Maitre d’Hotel - „Trofeul Marian Bugan”, organizat pe 19 noiembrie 2010, de catre Asociatia Nationala Maitres d’Hotel din Turism. Marele Trofeu „Marian Bugan” a revenit lui Vlad Muresan, de la hotelul Opera Plaza din Cluj, locul I lui Bogdan Cojocaru, de la hotelul Intercontinental din Bucuresti, locul II lui Horatiu Vintan, de la Atlassib, din Sibiu, iar locul III lui Sanda PÃirvu, de la Minerva ’92, din Bucuresti.

marian bugan

Evenimentul s-a desfasurat la hotelul Tiara din Ploiesti si a ajuns la a VIII-a editie. Juriul a fost prezidat de catre prof. Constantin Florea si a avut in componenta pe Cornelia Toma, director de studii la Lira Cop Creative, Sergiu Nedelea, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, somelier Bogdan Dumitrescu, Paul Soare, manager restaurant si somelier Daniel Zottu. Ceea ce s-a remarcat la toti candidatii, spun organizatorii, a fost o foarte buna pregatire la proba scrisa, de teorie, si o tinuta buna la proba practica. Fata de editiile anterioare, concurentii au dovedit o crestere calitativa in stapanirea artei serviciilor de restauratie.

global maitres

Dupa proba practica de decantare, descriere si servire a vinului, juriul a avut dificila sarcina de a departaja cei patru finalisti care si-au disputat indemanarea la probele de filetare a unui peste (dorada in crusta de sare) si de pregatire a unui biftec tartar. Pauzele dintre sesiunile examenelor au fost punctate de degustari de vinuri oferite de catre Domeniile Ostrov, reprezentate de catre somelierul Daniel Zottu si de catre Lion-Gri, reprezentat de Stephane Muresan, Mihnea Jurca si Mihai Popovici.

Presedintele Asociatiei Nationale Maitres d’Hotel din Turism, Nicolae Pupaza a oferit mai multe medalii inscriptionate cu chipul lui Marian Bugan, celor care si-au adus aportul la reusita acestei editii. Totul in memoria celui care a fost Marian Bugan, fondator al noului curent din restauratia romaneasca.

 


Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok