Bucatarii romani medaliati la Cupa Culinara Mondiala

Bucatarii romani medaliati la Cupa Culinara Mondiala

Prezenti la Cupa Culinara Mondiala, care s-a desfasurat in perioada 20-24 noiembrie 2010, la Luxemburg, bucatarii romani au obtinut o performanta notabila pentru gastronomia romaneasca. inainte de a specifica premiile obtinute de bucatarii romani, trebuie sa mentionam ca celebra competitie „World Culinary Cup” este clasata pe locul II ca importanta pe mapamond in domeniul gastronomiei si se organizeaza o data la patru ani, sub cupola WACS.

Berechet expogast

La editia de anul acesta a Cupei Culinare Mondiale, care s-a desfasurat in cadrul celei de-a 11 editii a Salonului International de Gastronomie Expogast, Romania a fost prezenta cu 4 echipe si 2 concurenti individuali. 53 de natiuni au participat la competitie, totalizand 2400 de bucatari si cofetari, inclusi in echipe nationale de seniori si/sau juniori, echipe regionale de seniori si/sau juniori, participanti individuali. Iata palmaresul inregistrat de reprezentantii Romaniei:

Romania won

-         Silvian Miron, Maestru Cofetar, a obtinut la individual 2 medalii de argint cu 2 piese fabuloase, sculpturi in ciocolata, reprezentand pe Vlad Å¢epes, respectiv Regina Maria.

-         Carmela Dragomir, Maestru Cofetar, a obtinut o medalie de aur la categoria individuala¾Piesa festiva din zahar - Frumoasa si Bestia”  si o medalie de argint cu piesa¾Alice in Å¢ara minunilor”.

-         Echipa nationala de juniori a ANBCT - Romania a obtinut medalia de bronz la categoria Bufet rece- arta culinara si diploma de merit la categoria Bucatarie calda.

meniu castigator

-         Echipa regionala Transilvania a ANBCT - Romania a obtinut medalia de bronz la categoria Bufet rece - arta culinara.

-         Echipa regionala ASPROGAST - Romania, a obtinut medalia de bronz la categoria Bufet rece - arta culinara.

-         Echipa regionala ASPROGAST - Romania Comunity Catering - a obtinut diploma de merit la clasa Gastronomie pentru alimentatia colectiva.

Culinary Jury

Campionatul Mondial de Gastronomie - Cupa Villeroy&Boch, se organizeaza o data la 4 ani, in Marele Ducat al Luxembourgului,  sub patronajul Asociatiei profesionale Vatel Club, Centrului expozitional Luxexpo si Companiei Villeroy&Boch. Competitia este acreditata de Federatia Mondiala a Asociatiilor Bucatarilor Åžefi (WACS) - autoritatea mondiala in gastronomie. Competitia s-a desfasurat in cadrul celei de-a 11 editii a Salonului International de Gastronomie Expogast, care s-a desfasurat in perioada 20-24 noiembrie 2010, la Centrul International Luxexpo din Luxemburg.


1 Nordic Food albastru

banner aprilie

Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok