S-a ales cel mai bun somelier al Europei

S-a ales cel mai bun somelier al Europei

Elvetianul Paolo Basso a fost ales cel mai bun somelier al Europei in anul 2010, de catre Asociatia Internantionala a Somelierilor (ASI), pe 22 noiembrie 2010, in cadrul competitiei “Cel mai bun somelier al Europei”, organizata din doi in doi ani, inca din anul 1988. Competitia pentru cel mai bun somelier al Europei se va desfasura de acum incolo din trei in trei ani, urmatorul concurs pentru cel mai bun somelier al Europei, desfasurandu-se in anul 2013.

paolo baso fericit

Evenimentul de anul acesta s-a desfasurat la Palatul Muzicii si Congreselor, din Strasbourg si a reunit 35 de concurenti din tari diferite. in Marea Finala, Paolo Basso a concurat alaturi de alti doi somelieri: francezul David Biraund si italianul Matteo Ghiringhelli, care si-au disputat titlul de cel mai bun somelier al Europei, in fata a peste 300 de spectatori, la mai multe probe. Paulo Basso si David Biraud erau de altfel si favoritii competitiei, dupa ce acestia au obtinut si locurile doi si respectiv trei la campionatele mondiale din Chile, care au avut loc in luna aprilie a acestui an, proba castigata de englezul Gerard Basset.

paolo

Somelierii au fost testati la probe practice noi; acestia au trebuit sa consilieze un juriu extrem de exigent in vederea alegerii celor mai bune vinuri pentru anumite meniuri predefinite. A urmat apoi un exercitiu de decantare; concurentii au trebuit sa recunoasca si sa explice caracteristicile a trei vinuri inainte de a identifica 6 bauturi alcoolice. Apoi au trebuit sa corecteze o lista de vinuri plina de greseli si sa raspunda la doua intrebari privind castigatorii editiei precedente.

IMPREUNA CU FINALISTUL ELVETIAN


Paolo Basso detine propria firma de consultanta in vinuri. - Ceresio Vini. A obtinut locurile doi la concursurile mondiale din 2000 si din 2010. Elevtianul Ãil succedeaza acum pe turcul Isa Bal. Experienta elvetianului si-a spus cuvantul, marcand prin acest trofeu, o experienta de aproape 20 de ani in domeniu.




Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok