bistromarBistroMar, restaurant care oferă cea mai bogată gamă de specialități din pește sălbatic, de acvacultură și fructe de mare, exclusiv marca Alfredo Seafood, și-a extins suprafața cu 30 m2, în urma unei investiții de aproximativ 50.000 euro. BistroMar, care este situat în incinta Pieței Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41, va dispune acum de un spațiu de...

Citeste mai mult ...

cotatvaredusaScăderea cotei de TVA pentru serviciile de restaurant și catering, de la 9% la 5%, începând cu 1 noiembrie, a generat incertitudine privind punerea în aplicare. În lipsa unor norme explicite la momentul implementării, mediul de afaceri a ridicat întrebări privind “granița” dintre cota redusă de 9% aplicabilă livrărilor de alimente, și cota redusă de TVA de 5%...

Citeste mai mult ...

yasouexpressAcționariatul Osho, Orotoro și Yasou continuă planurile de dezvoltare și lansează Yasou Express, un nou concept de restaurant fast-food, cu specific grecesc, care pornește la drum cu două unități în București, deschise în urma unei investiții totale de 200.000 de euro, în AFI Palace Cotroceni și ParkLake Shopping Center.

Citeste mai mult ...

targambienteDiversitatea articolelor asociate cu zona de bucătărie și servire a mesei va fi expusă și anul acesta în zona de “Dining” din cadrul prestigiosului târg AMBIENTE din Frankfurt, cel mai important târg internațional în domeniul bunurilor de consum. De la farfurii, tacâmuri, pahare sau textile pentru bucătărie, până la ustensile și echipamente de gătit complexe...

Citeste mai mult ...

tacobell1anSphera Franchise Group, cel mai mare grup din sectorul food service de pe piața locală, continuă expansiunea business-ului Taco Bell la nivel național, prin deschiderea celui de-al cincilea restaurant din România, acesta fiind primul restaurant Taco Bell din afara Bucureștiului. Astfel, în data de 22 decembrie 2018 s-a deschis, în urma unei investiții de 350.000 euro...

Citeste mai mult ...

cheltuielirestauranteGospodăriile din România au alocat în anul 2017 cea mai mică pondere din totalul cheltuielilor de consum pentru “restaurante și hoteluri” din Uniunea Europeană (3,1%), arată cele mai recente date ale biroului de statistică a UE, Eurostat. La polul opus, gospodăriile din Malta au alocat pentru restaurante și hoteluri cea mai mare pondere din totalul cheltuielilor pentru consum (20,2%).

Citeste mai mult ...

tacobellaficotroceniSphera Franchise Group, principalul grup din domeniul food service din România, a deschis cel de-al patrulea restaurant Taco Bell, în incinta AFI Cotroceni, din București. Noul restaurant este rezultatul unei investiții de aproximativ 450.000 de euro și dispune de o suprafaţă de 245 mp (interior şi terasă) în zona de food court de la parterul mall-ului.

Citeste mai mult ...

ChefTimSchmidtAthénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt în funcția de Executive Chef al hotelului. Schmidt are peste 13 ani experiență în domeniul ospitalității și va conduce toate operațiunile culinare ale hotelului din București, incluzând atât bucătăriile din restaurantele hotelului - Roberto's, Café Athénée și English Bar, cât și serviciul de room service și outside catering.

Citeste mai mult ...