declaratieMinistrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că “cea mai mare probabilitate de infectare cu noul coronavirus este în interiorul restaurantelor şi trebuie să mai aşteptăm două săptămâni, până la 1 iulie, cu deschiderea acestora”, subliind că nu poate trece peste recomandările medicilor.

Citeste mai mult ...

restrictiirestauranteHORA (Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România) solicită Guvernului României respectarea planului de eliminare a restricțiilor pe terase și redeschiderea restaurantelor pe partea de interior, începând cu data de 15 iunie. Într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului, HORA subliniază că este vital pentru turismul românesc...

Citeste mai mult ...

gaultmillausiialocGault&Millau România anunță un set de inițiative, sub umbrela #maideparte, prin care continuă să aducă împreună pe creatorii de gust cu cei care caută experiențe memorabile în jurul gustului. După lansarea restaurantului online Go-Mio, o măsură excepțională prin care Gault&Millau a transformat toate platformele sale digitale într-un restaurant colectiv digital...

Citeste mai mult ...

restaurantkauflandKaufland România anunță redeschiderea conceptului pop-up restaurant și readuce experiența gourmet și fine dining la prețuri accesibile, de această dată într-o formă adaptată condițiilor actuale de siguranță. Deschis într-o variantă sezonieră, pe o terasă spațioasă de peste 2200 mp, cu o capacitate de 120 de locuri, restaurantul va funcționa pe toată perioada verii...

Citeste mai mult ...

controaleansvsastarealertaInspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor desfăşoară începând cu data de 18 mai o acţiune tematică la nivel naţional pentru verificarea cerințelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind funcţionarea unităţilor de alimentaţie publică în cadrul cărora se comercializează produse alimentare către consumatorul final, în perioada stării de alertă.

Citeste mai mult ...

foodpandaromaniafoodpanda, cea mai mare platformă online de comenzi de mâncare din România, a reacționat rapid noului context în care, începând de astăzi, platforma Uber Eats și-a încetat operațiunile pe piața locală. Compania anunță că peste 90% dintre restaurantele care se regăseau în oferta Uber Eats din București, Timișoara și Iași se află în prezent în portofoliul foodpanda.

Citeste mai mult ...

terasecitygrillGrupul City Grill, cel mai mare lanț autohton de restaurante, cu 18 locații în București, a redeschis pe 1 iunie nouă terase ale restaurantelor din portofoliu, iar gradul de ocupare din intervalul de prânz a fost 100%. Redeschiderea teraselor a reprezentant un start încurajator după două luni și jumătate în care au fost închise, spun reprezentanții grupului.

Citeste mai mult ...

restaurantepostcovid19Săli pline, îmbrățișări, clinchete de pahare, zgomot de fundal și multe zâmbete - astfel arătau pe 8 martie restaurantele din România, în care oaspeții au ales să celebreze Ziua Femeii. Lucrurile s-au schimbat, însă, abrupt, iar, în doar câteva zile, localurile au devenit pustii, urmând ca, ulterior, să se închidă conform ordonanței guvernamentale.

Citeste mai mult ...