McDonalds Romana 3Premier Restaurants România, operatorul lanțului de restaurante McDonald’s în România, încheie anul 2020 cu investiții de 1.8 milioane de euro în digitalizarea restaurantelor sale. Liderul local al restaurantelor cu servire rapidă a modernizat opt restaurante, remodelând bucătăriile și introducând sistemul digital Experience of the Future care le permite clienților să comande rapid...

Citeste mai mult ...

restauranteinchiseGault&Millau - primul ghid gastronomic prezent pe piața locală, lansează Barometrul Restaurantelor, ediția a II-a, un proiect sub umbrela inițiativei #maideparte a ghidului international, care țintește să ofere răspunsuri la întrebări cheie legate de evoluția și starea sectorului, principalele provocări, așteptările față de clienți, schimbările în modelele de business, performanța financiară a restaurantelor și prognozele pe termen scurt.

Citeste mai mult ...

restarthorecaPiața de food&drinks service (restaurante standard, fast-food, cafenele, cantine, pub-uri şi supermarket-uri) se va dubla în 2021 la 20 miliarde de lei, dublu față de 2020, dar în scădere cu 20% față de 2019, conform estimărilor Hospitality Culture Institute. Astfel, potrivit Hospitality Culture Institute, trendurile industriei ospitalității nu vor mai fi influențate doar de evoluția pandemică...

Citeste mai mult ...

tendinterestaurante2021Dacă până acum ne concentram destul de mult pe anumite aspecte pentru a crește afacerile de restaurante și cafenele, astăzi, în perioada pandemiei, provocările sunt și mai mari. De aceea, mi-am propus să vorbim mai detaliat despre actualele și viitoarele tendințe din domeniu, dar și despre cum puteți să minimizați efectele negative ale acestei perioade...

Citeste mai mult ...

sondajHORAOrganizația Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania (HORA) a realizat în perioada 2-9 noiembrie, un sondaj de opinie în rândul populației adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani, cu scopul de a afla ce simt consumatorii legat de închiderea restaurantelor la interior și cât de importante sunt pentru ei aceste stabilimente.

Citeste mai mult ...

beneficiimanualoperationalSă operezi un restaurant în această perioadă este o adevărată provocare, pe care trebuie să o gestionezi cu multă disciplină, asigurându-te că toate resursele și procesele tale sunt optimizate. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de standarde clare, implementate corect și de o echipă de încredere, care respectă principiile și procedurile operaționale.

Citeste mai mult ...

restaurantanikaSe spune că visul oricărui bucătar este de a-și deschide propriul restaurant, unde să aibă libertatea de a-și pune în aplicare viziunea culinară. Este și cazul lui Alexandru Dumitru, care “și-a văzut visul cu ochii” în luna martie a acestui an, atunci când deschidea, împreună cu partenerul său, Andrei Popa, restaurantul Anika, un loc de suflet, “suma memoriilor...

Citeste mai mult ...

tendinterestauranteIndustria restaurantelor trece prin schimbări profunde. Pandemia COVID-19 și distanțarea socială cu care a venit la pachet au generat schimbări profunde în societate, în comportamentul consumatorilor și, implicit, în modul în care funcționează restaurantele din întreaga lume. De la dezvoltarea accelerată a unor noi linii de business...

Citeste mai mult ...