Traficul în restaurantele de pe glob a scăzut semnificativ în 2011

Traficul în restaurantele din majoritatea ţărilor de pe glob a scăzut semnificativ în trimestrul al treilea din 2011, cea mai drastică scădere fiind înregistrată în restaurantele din Spania – datorită slăbiciunii economice – şi în restaurantele din Japonia – datorită cutremurului care a zguduit această ţară în martie 2011, a anunţat compania de cercetare de piaţă The NPD Group într-un comunicat de presă emis pe 4 ianuarie 2012.

meals

Cauzele principale ale scăderii traficului în restaurante sunt încrederea scăzută a consumatorilor şi grijile din zona economică, care s-au reflectat în modul de comportare al consumatorilor.
Există totuşi şi ţări unde restaurantele au înregistrat creşteri în 2011. Economiile în creştere sau ţările mai stabile din punct de vedere economic precum Canada, China şi Franţa au încurajat mai multe vizite ale consumatorilor în restaurante. China a înregistrat o creştere a traficului de 19% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior.
,,Deşi traficul în restaurantele din China a înregistrat o creştere de 19% faţă de anul trecut, încrederea consumatorilor din această ţară nu mai este la fel de puternică ca anul trecut, a declarat Christina Ma, director China foodservice. Consumatorii chinezi au devenit mai precuaţi cu banii proprii şi se obervă o tendinţă de reorientare către unităţie mai ieftine şi mai accesibile decât restaurantele, precum unităţile de tip bakery sau cafenelele”.
restaurants_16Italia, deşi a trebuit să facă faţă uneia dintre cele mai dificile perioade din punct de vedere al economic, a terminat semestrul 3 din 2011 pe plus în ceea ce priveşte vizitele italienilor la restaurante. Australia în schimb, deşi a înregistrat o creştere economică, a experiementat o scădere a traficului în restaurante, în 2011.
Potrivit companiei NPD Group promoţiile şi discounturile vor juca şi în 2012 un rol important în atragerea clienţilor la restaurante.
“Există atât semne pozitive cât şi semne de slăbiciune în sectorul restauraţiei la nivel mondial. În timp ce câteva ţări monitorizate au înregistrat creşteri de trafic, veştile pentru al treilea semestru din 2011 la nivel global sunt dezamăgitoare”, a declarat Bob O’Brien de la NPD Group.
Compania de cercetare a monitorizat ţări precum Australia, Canada, China, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Spania, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.

Sursa: npd.com