Profesioniştii din restauraţie se reunesc la Restaurama 2012

Profesionişti din sectorul restauraţiei din întreaga lume se vor reuni la Restaurama 2012 – The International Eating Out Show, care se va desfăşura în perioada 26-29 martie, în cadrul Salonului Internaţional Alimentaria 2012, din Barcelona, Spania. Restaurama nu este doar un punct de întâlnire pentru profesionişti ci un adevărat nucleu pentru afaceri, trainguri şi evenimente de profil (conferinţe, worksop-uri, demonstraţii gastronomice, desgutări, competiţii pentru bucătari ş.a) prin care se doreşte şi găsirea unor soluţii la problemele cu care se confruntă restauratorii din întreaga lume.

restaur2

Cele mai importante branduri din industria Food Service vor fi prezente la eveniment şi vor prezenta cele mai recente inovaţii în domeniu şi vor încerca să traseze trendurile culinare înregistrate la nivel internaţional. Evenimentul reuneşte în jur de 300 de companii şi este ocupat deja în proporţie de 85%. Prezenţa internaţională la Restaurama va fi asigurată de ţări precum Franţa, Germania, Italia, Belgia şi Olanda, iar în premieră la Restaurama va participa şi Japonia, datorită importanţei globale pe care o are bucătăria japoneză în sectorul restauraţiei. Companiile spaniole de top au confirmat deja participarea la eveniment.

view

În cadrul Salonului Alimentaria se va desfăşura şi Barcelona Internaţional Gastronomy Conference – BCNVanguardia, care îşi propune să facă publice cele mai recente inovaţii şi trenduri înregistrate în domeniul gastronomiei. Deşi gastronomia va juca un rol central în dezbaterile acestui Congres, se vor aborda şi alte teme precum: sănătatea, turismul sau aspecte de management. Printre temele congresului se numără: Research-based Cuisine, New Gastronomic Cultures, Cooking and Health, Macrobiotics, Turismul şi Gastronomia sau importanţa managementului şi a tehnologiei în Excelenţa Serviciilor. Congresul va îmbina teoria cu practica şi va reuni o elită de 30-40 speakeri recunoscuţi la nivel internaţional.

afis2

Tot în cadrul Alimentaria va avea loc şi Finala competiţiei Chef of the Year, care va reuni cei mai buni bucătari profesionişti din Spania.
În ciuda recesiunii, aşteptările industriei de la Restaurama continuă să crească. Pentru prima dată show-ul va include companii importante precum Hostelshop, Cooking Systems, Cotorni Caloland, Cannon Hygiene şi Segafredo Zanetti, în timp ce alţi jucători importanţi precum Ingapan, Nestle, Unilever, Garda Import, ş.a. se vor reîntoarce. Mărci care s-au remarcat la nivel internaţional şi care vor participa la Restaurama sunt: Robot Coupe, Bridor, Euralis, Menu, Erlenbacher şi Cannon Hygiene.
Salonul Alimentaria se va desfăşura pe o suprafaţă de 95.000 metri pătraţi şi va reuni 4000 de companii, dintre care o treime sunt din străinătate, precum şi 140.000 de buyeri (25% fiind din străinătate).