4 bucătari luptă pentru trofeul “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”

4 bucătari luptă pentru trofeul “Bucătarul de Aur al Bucureştiului”
person Horeca
access_time_filled

preparateculinareSemifinala concursului Bucătarul de Aur al Bucureștiului care s-a desfășurat marți, 4 decembrie, la centrul de Excelență în Gastronomie și Tehnologie AROMA, a reunit șase echipe de bucătari de la Restaurantul Noblesse, Hotel Ibis Nord, Restaurant Casa Doina, Restaurant Casa Mediterana, Grand Hotel Continental și Buffalo Steak House. Concurenții au fost observați îndeaproape de juriul tehnic format din: maestrul în arta culinară Maria Popa, Cristina Mardare și Ion Toma, și de juriul de specialitate format din David Contant, Orlando Zaharia și Eugen Grosu.

Din cele 6 echipe participante doar patru au obținut mai mult de 60 de puncte pentru a putea ajunge în finala din 18 decembrie de la Terra Grand Ballroom (Ramada Bucharest Parc), potrivit comunicatului de presă emis de Federația Bucătarilor din România, și anume: Alexandru Dobre (Casa Doina), Bran Arpad (Buffalo Steak House), Cristian Lazar (Grand Hotel Continental) și Florin Marian Ivan (Casa Mediterana).

La Seara de Gală din data de 18 decembrie cei patru finaliști nu vor realiza minunatele lor preparate inspirate din gastronomia românească doar pentru a câștiga trofeul Bucătarul de Aur al Bucureștiului, ci și pentru copiii de la Asociația Sfântul Stelian.

concurentibucataraur

Iată ce au preparat concurenții la semifinală:

Echipa care a reprezentat Restaurantul Noblesse a fost condusă de chef Liviu Mihăilescu și a preparat terina de căprioară (cu trufă, ou de prepeliță, sos de roșii și busuioc), cotlete de berbecuț (cu piure de cartofi, sos demiglace, servit cu jeleu de mere și mentă) și budincă de vișine (servită cu sos de șampanie și fructe de pădure).

Reprezentanții Buffalo Steak House conduși de Arpad Bran au prezentat file de șalău de Dunăre în foaie crocantă de plăcintă pe salată de dovlecei și sos de mentă, mușchiuleț de iepure pe biscuite cu semințe și piure trio cu jiu de iepure și minitort de morcov, cu cremă de brânză dulce pe sos de dovleac.

Alexandru Dobre a condus echipa restaurantului Casa Doina, care a preparat mușchi de vacă crud-uscat cu gutui caramelizate și spumă de țelină, file de căprioară în crustă servit cu piure de napi, ciuperci de pădure, polenta cu morcovi în sos Cumberland și sarlota de mere cu sos de caise.

Grand Hotel Continental a fost reprezentat de Cristian Lazăr al cărui meniu a cuprins păstrăv curcubeu (terina de păstrăv servită cu cozi de raci marinați, emulsie de mărar cu castravete și icre de păstrăv), duet de porumbel (piept și pulpă de porumbel în foitaj cu ficat de rață și trufe negre, acompaniate de piure de dovleac, varză roșie cu nucă și jus de porumbel) și tarta concerto (tartă cu mere și cremă de vanilie).

semifinalabucataruldeaur

Echipa de la Ibis Nord coordonată de Dana Biscoveanu a preparat duo mousse de brânzeturi românești cu ardei copt și sos de prune, cotlet de berbecuț cu panglici de legume sote și sos de busuioc și savoare de mere cu scorțisoară servită cu sos de vanilie.

Florin Marian Ivan a condus echipa restaurantului Casa Mediterana și a avut în meniu terina de fasole bătută în mantie de ceapă și costită caramelizată cu chutney de rosii cherry, crapes cu somon fume și mousse de brânză, pâine de casă crocantă aromată cu ierburi locale, piept de rață garnisit cu polenta rumenită și mini-sărmăluțe din foi de vită umplute cu farsade hribi și ulei de trufe în sos de vin roșu și tartă de gutui cu nuci și sos de vanilie.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302