McDonald’s alege un partener pentru dezvoltarea restaurantelor în România

McDonald’s alege un partener pentru dezvoltarea restaurantelor în România
person Horeca
access_time_filled

mcdonaldsromaniaMcDonald’s Corporation a anunțat că Premier Capital SRL a fost desemnat partener pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s în România, un parteneriat în care Daniel Boaje și Melo Hili au roluri cheie.

Transferul către o structură de tip parteneriat pentru dezvoltare reflectă strategia generală de redresare a brandului condusă de Președintele și CEO-ul Steve Easterbrook, care include obiectivul pe termen lung de a opera 95% din restaurante în sistem de franciză la nivel global.

începând cu 22 ianuarie 2016, Premier Capital a preluat ca proprietate și operațiuni toate cele 67 de restaurante McDonald’s din România și cele 19 cafenele McCafé și va asigura capitalul necesar pentru a finanța dezvoltarea McDonald’s în România.

McDonald’s are o relație pe termen lung cu grupul de companii Premier Capital. Acesta este partenerul pentru dezvoltarea restaurantelor McDonald’s din Èšările Baltice (Letonia, Lituania, Estonia), Malta și Grecia și are o experiență solidă în lucrul cu echipele și furnizorii restaurantelor McDonald’s.

Daniel Boaje este în prezent Directorul General al McDonald’s România și va rămâne în acest rol în cadrul noului parteneriat.

în ultimii 20 de ani am investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele noastre din România”, a declarat Daniel Boaje. „Servim anual peste 65 de milioane de clienți, ceea ce înseamnă că peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele noastre și cafenelele McCafé. Sunt foarte mândru de reușitele obținute de McDonald’s în România din momentul în care am deschis prima dată ușile, în 1995, și sunt foarte încântat să lucrez cu Melo în această nouă etapă a dezvoltării afacerii.”

McDonald’s are mai mult de 4.000 de angajați în restaurantele din România, care vor deveni parte din familia Premier Capital. în 2015, McDonald’s a fost numit pentru al doilea an consecutiv cel mai bun angajator din România, conform AON Hewitt.

„McDonald’s este un brand recunoscut și popular în România. Suntem încrezători că acest parteneriat pentru dezvoltare dintre Daniel și Melo va contribui la dezvoltarea businessului și va aduce beneficii pentru clienții și angajații din România”, a declarat Ian Borden, Președinte – Foundational Markets, McDonald’s Corporation.

Daniel Boaje a adăugat: „McDonald’s are un rol important în economia României, dezvoltând peste 300 de parteneriate cu furnizori locali pe parcursul timpului. Peste 26.000 de angajați din România au parcurs programele de training McDonald’s și suntem dedicați misiunii de a rămâne un angajator responsabil. Cu o bază puternică de clienți, angajați motivați, furnizori pe care ne bazăm și investiții continue, am încredere în viitorul McDonald’s în România.”

Melo Hilli, CEO Premier Capital, a completat: „Premier Capital este încântat să primească întreaga echipă McDonald’s România în familia ei tot mai mare. E o perioadă deosebită pentru noi și suntem pregătiți să dezvoltăm afacerea din România.”

„Premier Capital aduce parteneriatului din România 20 de ani de experiență în investiții și operațiuni internaționale și așteptăm cu nerăbdare să direcționăm eforturile noastre spre dezvoltarea pieței și a oamenilor. Adăugarea celui de-al șaselea teritoriu ne permite să identificăm mai multe sinergii și oportunități de colaborare în întregul univers Premier Capital astfel încât să putem folosi cele mai bune practici și idei pentru a îmbunătăți și mai mult experiența clienților”, a adăugat Melo Hilli.

Achiziția McDonald’a România a fost facilitată de BRD Groupe Société Générale – filiala din România a Société Générale.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302