Le Bistrot Français, primul restaurant din România acceptat în asociația Relais & Châteaux

Restaurantul bucureştean Le Bistrot Français anunţă aderarea la Relais & Châteaux, asociaţia internaţională dedicată excelenţei în industria ospitalităţii.

Localizat într-una dintre cele mai frumoase clădiri ale oraşului, construită în secolul al XIX-lea, fostă reşedinţă a arhitectului francez Albert Galleron, Le Bistrot Français este prima proprietate din România acceptată în exclusivistul grup ce aduce împreună cele mai rafinate hoteluri şi restaurante deţinute şi operate individual din lume.

lebistrotfrancais1

Restaurantul a cărui amenajare elegantă este pusă în valoare de către colecţia impresionantă de tablouri ale clasicilor români - Nicolae Tonitza, Rudolph Schweitzer-Cumpăna, Eustaţiu Stoenescu şi mulţi alţii -, evaluată la peste 150.000 de Euro, şi-a depus candidatura la începutul acestui an şi a primit statutul de membru după câteva luni de evaluări incognito.

Cu o serie de standarde extrem de înalte, organizaţia beneficiază de 10 inspectori foarte exigenţi şi bine pregătiţi, care călătoresc în întreaga lume şi verifică aplicanții, filtrându-și experienţele printr-o listă de peste 300 de criterii. Fiecare evaluare se soldează cu un raport ce depăşeşte 10 pagini, a cărui acurateţe este confirmată atât de către oaspeţii clubului, cât şi de către departamentul de control al calităţii, cu sediul la Paris. După ce toate etapele sunt îndeplinite cu succes, procesul de aderare îşi primeşte verdictul în cadrul întâlnirii comitetului director, unde acceptarea în organizaţie este supusă la vot.

Odată trecută această procedură, proprietatea trebuie să demonstreze consecvenţă în oferirea unei experienţe complexe, definite prin cinci criterii: gustul local pregnant, reprezentativ pentru cultura zonei, sufletul proprietarului - al omului dedicat, cunoscător, implicat în toate aspectele businessului -, spiritul familiei - al apropierii de oaspeţi şi al colaborării cu celelalte stabilimente din grup -, celebrarea simţurilor - ilustrată prin atenţia la detalii, o coreografie studiată şi un simț dezvoltat al perfecţiunii - şi, nu în ultimul rând, trezirea artistului interior - a eului care conduce oaspeţii printr-o călătorie a emoţiilor şi a plăcerilor -. Acest ADN al rafinamentului este extrem de important pentru procesul de recrutare. Poţi fi foarte bun în ceea ce privește calitatea, dar, dacă nu îndeplineşti aceste criterii ale experienţei Relais & Châteaux, nu poţi face parte din familia noastră”, a declarat Jean-François Ferret, CEO al Relais & Châteaux, pentru site-ul Skift.

lebistrotfrancais2

Recunoscută la nivel mondial pentru standardele sale ferme şi, mai ales, pentru respectul arătat artei gastronomice, asociaţia include o colecţie impresionantă de chefi admiraţi la nivel mondial.

Odată cu intrarea în club, Le Bistrot Francais primeşte acces şi la Academia Relais & Châteaux, un centru de training şi formare profesională, care urmăreşte dezvoltarea abilităţilor personalului restaurantelor incluse în organizaţie, crescând gradul de retenţie și stimulând mobilitatea angajaţilor, care au acum ocazia să facă stagii de practică şi perfecţionare în bucătării premiate, din întreaga lume.

Aderarea la Relais & Châteaux este, în primul rând, o validare a spiritului Le Bistrot Français, a lipsei de compromis pe care o insuflăm echipei şi partenerilor noştri şi a preocupării constante pentru calitate, excelenţă şi bun-gust. Încă de la început, obiectivul nostru a fost să transformăm acest restaurant într-un ambasador cultural şi gastronomic al României. Astăzi, la doar 4 ani de la deschiderea proprietăţii, reuşim să aducem România în atenţia celor mai exigenţi oaspeţi internaţionali, pozitionând-o pe “Drumurile Fericirii”, în sugestiile de itinerariu ale celui mai exclusivist club de hoteluri şi restaurante operate individual, din lume. Ţara noastră are, astfel, acces la 2,000,000 de clienţi Relais & Châteaux, dintre care 12,500 de membri activi ai grupului 5C (Caractère, Courtoisie, Calme, Charme et Cuisine) - poate cei mai fini cunoscători ai rafinamentului şi luxului - , care au acum ocazia şi motivaţia să descopere o nouă perla esteuropeană.”, declară Cristian Preotu, proprietar Relais & Châteaux Le Bistrot Français.

Despre Relais & Châteaux

Fondată în 1954, Relais & Châteaux este asociaţia formată din 550 de hoteluri şi restaurante operate independent de către gazde, chefi sau proprietari, care împart o pasiune pentru afacerea lor şi o dorinţă de autenticitate în relaţia cu oaspeţi. Cu rădăcini puternice în întreaga lume, grupul include proprietăţi în cele mai apreciate locuri, de la Napa Valley, la zona Provence, din Franţa, sau la plajele Oceanului Indian, oferind o introducere într-un stil de viaţă rafinat, inspirat de cultură locală şi de imersiunea unică în istoria umanităţii. Membrii Relais & Châteaux au o dorinţa puternică de a proteja şi de a promova bogăţia şi diversitatea gastronomiei mondiale şi ale celor mai de succes tradiţii ale ospitalităţii. Toţi dau dovadă cu consecvenţă de un angajament integru pentru protejarea patrimoniului cultural şi a mediului, după cum arată şi documentul prezentat în faţa UNESCO, în noiembrie 2014.

La nivel global, în 2016, organizaţia Relais & Châteaux a generat membrilor săi o cifra de afaceri de 2,200 milioane de Euro, din servicii de restaurant, cazare şi alte tipuri de servicii.

Despre Le Bistrot Français

Parte a grupului de firme Le Manoir, restaurantul bucureştean Le Bistrot Français, deschis în 2013 şi relocat în 2017 pe strada Nicolae Golescu, lângă Ateneul Român, este deţinătorul a numeroase distincţii, menite să valideze calitatea experienţei oferite. Figurat în 2015 de către ghidul Michelin, la secţiunea recomandări, bistroul se remarcă prin meniul gastronomic rafinat, creat de către cheful francez Sebastian Gravé, cu care proprietatea are un parteneriat de peste 3 ani, şi cu un meniu de vinuri de peste 800 de etichete româneşti şi internaţionale, premiat, anul acesta, pentru a două oară, de către Wine Spectator cu distincţia Wine Spectator Best Award of Excellence, acordată unui număr de 1.168 restaurante din întreagă lume.

În primul semestru al anului 2017, Le Bistrot Francais a înregistrat o cifră de afaceri de 450.000 Euro, cu 25% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului anterior.

Sursă foto1: pagina de Facebook Relais & Châteaux Le Bistrot Francais.

Sursă foto2: www.lebistrotfrancais.ro


Acest site foloseste cookie-uri. Navigand în continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Detalii Ok