Galletto, un nou restaurant cu specific italian în București

Galletto, un nou restaurant cu specific italian în București
person Horeca
access_time_filled

Un nou restaurant cu specific italian și-a deschis porțile joi, 21 septembrie a.c., în București. Este vorba de restaurantul Galletto, situat în locul fostului restaurant Sangria, pe Căderea Bastiliei 78.

Conceptul îi aparține lui Andrei Găman, care, după ce a lansat în București Trattoria Il Mulino și Osteria Zucca, continuă drumul restaurantelor cu specific italian cu o nouă provocare. O combinație care include, pe de o parte, aceleași ingrediente de calitate, specifice bucătăriei italiene (mozarella, burrata, prosciutto, fructe de mare, pizza la cuptor de lemne, pește sau carne de vită maturată), dar și noutatea adusă de cocoșelul “Galletto”.

galetto

Clădirea, care a găzduit până în 2016 restaurantul Sangria, a fost construită în anul 2002, deși la prima vedere pare o veche locuință boierească. După implicarea separată a mai multor persoane pe partea de design interior, spațiul a căpătat un aspect eclectic, împletind armonios elemente din diferite stiluri și diferite timpuri, care descriu diferite grupuri sociale.

La începutul anului 2017, un nou concept a reanimat această frumoasă clădire, construind o poveste în jurul personajului “Galletto”, care apare acum în diferite ipostaze, în toate colțurile restaurantului, dar și ca principal erou al meniului: cocoșelul gătit pe jar.

Personajul principal al meniului, cel care dă și denumirea restaurantului, este cocoșelul crescut liber și sănătos, în fermele din munții Valle Spluga, rumenit apoi pe jar în bucătăria Galletto după o metodă tradițională”, spun reprezentanții restaurantului într-un comunicat.

Andrei Găman spune că dacă ar fi să aleagă un cuvânt care să caracterizeze conceptul restaurantului, așa cum l-a văzut de la bun început, acesta ar fi prietenie. Galetto promite prin conceptul său să creeze un spațiu în care zidurile nu mai separă oamenii, ci îi apropie, spun reprezentanții restaurantului. Spațiul recreează ideea unei piețe în care oameni cu diferite stiluri de viață se întâlnesc și se împrietenesc.

galetto2

Mesele centrale tip bar împrejmuite de câte 10 scaune fiecare, cât și cele joase așezate la mici distanțe unele de celelalte, invită la apropiere, sfidează nevoia de spațiu personal, de discuții private, întrucât ceea ce Galletto propune este comuniune”, se arată în comunicatul emis de reprezentanții Galetto.

Articole Recomandate

Despre HORECA

Horeca.ro aduce zilnic în actualitate cele mai importante informaţii din industria ospitalităţii româneşti şi cea internaţională.

© 2015-2022 Horeca Romania. Toate drepturile rezervate.
ISSN 2286-1211 » ISSN-L 2247-8302